ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εντοπισμός 28 αλλοδαπών και σύλληψη του διακινητή τους στη Λέρο

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΛΙΜΕΝΙΚΟ

Τις πρωινές ώρες χθες, ενη­με­ρώ­θηκε η Λιμε­νική Αρχή της Λέρου για την ύπαρξη ενός ταχύ­πλοου (Τ/Χ) σκάφους με αλλο­δα­πούς επι­βαί­νο­ντες στη θαλάσ­σια περιοχή δυτικά της νήσου «ΠΗΓΑΝΟΥΣΑ» Λέρου.

Αμέσως στο σημείο μετέβη ένα περι­πο­λικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο εντό­πισε το Τ/Χ σκάφος που κατευ­θυ­νό­ταν προς τις ακτές της Λέρου. Ακο­λού­θησε κατα­δί­ωξη, με το ταχύ­πλοο να πραγ­μα­το­ποιεί επι­κίν­δυ­νους ελιγ­μούς, ενώ στη συνέ­χεια ακι­νη­το­ποι­ή­θηκε και μετε­πι­βι­βά­στη­καν συνο­λικά είκοσι εννέα (29) αλλο­δα­ποί σε ένα ναυα­γο­σω­στικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Οι αλλο­δα­ποί μετα­φέρ­θη­καν στο λιμάνι του Λακκίου και ακο­λού­θως, οδη­γή­θη­καν σε Κλειστή Ελεγ­χό­μενη Δομή της Λέρου. Κατά την προ­α­να­κρι­τική δια­δι­κα­σία ανα­γνω­ρί­στηκε ένας 34χρονος αλλο­δα­πός ως ο δια­κι­νη­τής και συνε­λή­φθη για παρά­βαση των άρθρων 24-25 του Ν.5038/2023 «Δια­κί­νηση υπηκόων τρίτων χωρών σε ελλα­δικό χώρο» και των άρθρων 169 «Απεί­θεια» και 306 «Έκθεση ζωής σε κίνδυνο» του Π.Κ.

Από το Λιμε­ναρ­χείο Λέρου που διε­νερ­γεί την προ­α­νά­κριση, κατα­σχέ­θηκε το Τ/Χ σκάφος.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.