ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μητσοτάκης: “Συνεργασία με την ΕΟΚ για κλειστά με μπαλόνια σε όλη την Ελλάδα”!

Μάκης Δούβαλης 1 λεπτό ανάγνωση
Μητσοτάκης

Στο SPORT24 φιλο­ξε­νή­θηκε ο Πρω­θυ­πουρ­γός Κυριά­κος Μητσο­τά­κης, ο οποίος μίλησε για πολλά θέματα της αθλη­τι­κής ζωής της χώρας και με το μπάσκετ να έχει μεγάλο μέρος της… εξο­μο­λό­γη­σης, αφού η σχέση του με το άθλημα είναι γνωστή από χρόνια. Στην πλέον σημα­ντική είδηση σχετικά με το μπάσκετ, ο Πρω­θυ­πουρ­γός απο­κά­λυψε τις συζη­τή­σεις που γίνο­νται με τον πρόεδρο της ΕΟΚ Βαγγέλη Λιόλιο για να προ­χω­ρή­σει το όραμα της διοί­κη­σης για δημιουρ­γία πολλών κλει­στών σε όλη τη χώρα με τοπο­θέ­τηση “μπα­λο­νιών”.

«Και για τις υπο­δο­μές μας, οι οποίες δεν είναι οι καλύ­τε­ρες, όμως τα τελευ­ταία πέντε χρόνια έχουμε επεν­δύ­σει πολύ. Και όταν μιλάμε ότι έχουμε επεν­δύ­σει πολύ δεν ανα­φέ­ρο­μαι μόνο στο ΟΑΚΑ. Εχουμε επεν­δύ­σει πολύ στο να ξανα­φτιά­ξουμε στάδια στην ελλη­νική περι­φέ­ρεια, προ­πο­νη­τή­ρια. Εχουμε πολύ ενδια­φέ­ρου­σες δράσεις ακόμα στο μπάσκετ και μιλάμε και με την ομο­σπον­δία. Θα ήθελα ένα πρό­γραμμα με πολλά σχετικά φτηνά μπα­λό­νια για να δημιουρ­γή­σουμε πολλά περισ­σό­τερα κλειστά. Κάτι το οποίο με ταλα­νί­ζει μονίμως και θέλω να βρούμε έναν τρόπο να το χρη­μα­το­δο­τή­σουμε είναι η κατά­σταση των αθλη­τι­κών σχο­λι­κών εγκα­τα­στά­σεων. Πηγαίνω συχνά σε σχολεία και βρίσκω μπα­σκέ­τες παρα­λε­λειμ­μέ­νες. Αφήστε που είναι και επι­κίν­δυ­νες. Το να φτιά­ξουμε τα γήπεδα μπάσκετ στα σχολεία δεν είναι μεγάλο κόστος. Εγω όταν πηγαίνω και βλέπω μπα­σκέτα χωρίς διχτάκι τους στέλνω ένα. Δεν γίνεται να παίζεις μπάσκετ χωρίς διχτάκι. Εκεί λοιπόν μπο­ρούμε να παρέμ­βουμε και έχουμε δει μια σημα­ντική βελ­τί­ωση στις υπο­δο­μές».

Ο Πρω­θυ­πουρ­γός χρη­σι­μο­ποί­ησε την πρόοδο του μπάσκετ σε θέματα ασφά­λειας διε­ξα­γω­γής αγώνων ως παρά­δειγμα για τον στόχο που υπάρχει για όλα τα αθλη­τικά γεγο­νότα στη χώρα. «Να γίνεται στο ποδό­σφαιρο αυτό που γίνεται στο μπάσκετ. Στο μπάσκετ γίνεται αυτό. Να πηγαί­νεις στο γήπεδο με το παιδί σου και να μην αισθά­νε­σαι σε καμιά περί­πτωση ότι κιν­δυ­νεύ­εις. Και το γήπεδο να είναι μια γιορτή και όχι μια αρένα. Θέλω να θυμίσω ότι στον τελικό του μπάσκετ είχαμε φιλά­θλους και τους Ολυ­μπια­κού και του Πανα­θη­ναϊ­κού και ήταν μια γιορτή».

Ο Κυριά­κος Μητσο­τά­κης ανα­φέρ­θηκε ακόμα στα μπα­σκε­τικά ινδάλ­ματα των παι­δι­κών του χρόνων, ενώ έπλεξε το εγκώμιο του Γιάννη Αντε­το­κούν­μπο, κάνο­ντας την ευχή να ενι­σχύ­σει την Εθνική ομάδα στη μεγάλη πρό­κληση του Προ­ο­λυ­μπια­κού, ενώ εξήγησε και την…. τεχνική του σουτ.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.