ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δύο συλλήψεις για τη δολοφονία Καραϊβάζ

news room 1 λεπτό ανάγνωση

Ο υπουρ­γός Προ­στα­σίας του Πολίτη, Τάκης Θεο­δω­ρι­κά­κος, γνω­στο­ποί­ησε με ανάρ­τησή του στο Facebook, ότι η ΕΛ.ΑΣ προ­χώ­ρησε σε δύο συλ­λή­ψεις για την υπόθεση της δολο­φο­νίας του δημο­σιο­γρά­φου, Γιώργου Καραϊ­βάζ.

Η ανάρ­τηση του Τάκη Θεο­δω­ρι­κά­κου:

«Είχαμε πει, από την πρώτη στιγμή, ότι θα κάνουμε τα πάντα για να εξι­χνια­στεί η δολο­φο­νία του Γιώργου Καραϊ­βάζ. Όσος χρόνος και αν χρεια­στεί να περάσει.

Πριν από λίγο η Ελλη­νική Αστυ­νο­μία συνέ­λαβε δύο πρόσωπα -για τα οποία εκδό­θηκε ένταλμα σύλληψης- που εμπλέ­κο­νται στη δολο­φο­νία του αδι­κο­χα­μέ­νου δημο­σιο­γρά­φου.

Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. επι­τα­χύν­θη­καν το τελευ­ταίο χρονικό διά­στημα και είχαν απο­τέ­λε­σμα, που οδηγεί στην εξι­χνί­αση άλλης μίας δολο­φο­νίας.

Όσοι χρη­σι­μο­ποί­η­σαν αυτή την τραγική υπόθεση, για να συκο­φα­ντή­σουν το Υπουρ­γείο Προ­στα­σίας του Πολίτη, την Κυβέρ­νηση συνο­λικά και την Ελλη­νική Αστυ­νο­μία, οφεί­λουν μία συγ­γνώμη.

Συνε­χί­ζουμε όλα όσα πρέπει για την πλήρη εξι­χνί­αση της υπό­θε­σης.

Τον λόγο έχει πλέον η Δικαιο­σύνη».

Πώς η Αστυ­νο­μία έφτασε στα ίχνη τους

Κατά πλη­ρο­φο­ρίες οι δύο συλ­λη­φθέ­ντες είχαν υπο­στη­ρι­κτικό ρόλο για τους εκτε­λε­στές στην υπόθεση της δολο­φο­νίας του Γιώργου Καραϊ­βάζ.

Η ΕΛΑΣ έφτασε στα ίχνη τους παρα­κο­λου­θώ­ντας το μηχα­νάκι το οποίο, από τα στοι­χεία που προ­έ­κυ­ψαν από το υλικό που έδωσαν οι κάμερες στην ευρύ­τερη περιοχή που έγινε η εκτέ­λεση, πορευό­ταν για αρκετή ώρα παράλ­ληλα με ένα βανάκι. Το βανάκι αυτό δια­πι­στώ­θηκε πως ανήκει σε εται­ρεία καθα­ρι­σμού της συζύγου του ενός εκ των δύο αδελφών που συνε­λή­φθη­σαν.

Οι δύο άνδρες κρα­τού­νται στο Ανθρω­πο­κτο­νιών και αύριο θα οδη­γη­θούν στον εισαγ­γε­λέα.

Η ανα­κοί­νωση της ΕΛΑΣ

Από το Αρχη­γείο της Ελλη­νι­κής Αστυ­νο­μίας ανα­κοι­νώ­νε­ται ότι συνε­λή­φθη­σαν σήμερα, Παρα­σκευή 28 Απρι­λίου 2023, αμέσως μετά την έκδοση ενταλ­μά­των σύλ­λη­ψης, του 30ου Ανα­κρι­τι­κού Τμή­μα­τος Αθηνών, δύο ημε­δα­ποί, 40 και 48 ετών, κατη­γο­ρού­με­νοι για την ανθρω­πο­κτο­νία του δημο­σιο­γρά­φου Γιώργου Καραϊ­βάζ που τελέ­στηκε την 9 Απρι­λίου 2021.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.