Απόψεις

Οι πειρατές…(ξανα)έρχονται…μας πήραν και τα «σώβρακα»

Οι Αρχαίοι ημών πρόγονοι καλύφτηκαν πίσω από το παραλιακό μέτωπο, για να μην φαίνονται, να προστατευτούν από τους διερχόμενους πειρατές-κατακτητές, έτσι έγιναν «Άφαντοι». ΓΙ΄ ΑΥΤΟ ΚΑΙ Η ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΑΦΑΝΤΟΥ.

Οι σημερινοί μοντέρνοι «διεκδικητές» όμως είναι μεταμφιεσμένοι σε φύλακες και με μεγάλο μάλιστα πλατύ χαμόγελο. ΦΥΛΑΝΕ ΕΜΑΣ αλλά συνοδεύουν και αυτούς που έρχονται (συνήθως ως επενδυτικοί άγγελοι), φέρνοντάς μας «ΤΑ ΔΩΡΑ»…την πρόοδο – ανάπτυξη – θέσεις εργασίας ΜΑΖΙ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ – πράσινες, κίτρινες επενδύσεις- μπανάνες- φύκια για μεταξωτές κορδέλες …τον Δούρειο Ίππο σε νέα έκδοση κλπ!. ΦΟΒΟΥ ΤΟΥΣ ΔΑΝΑΟΥΣ ΚΑΙ ΔΩΡΑ ΦΕΡΟΝΤΑΣ.

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΦΥΛΑΞΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΜΑΣ;

Σε προηγούμενα άρθρα μας με τίτλους : 1) Ο μετροπόντικας θα έρθει στη Ρόδο… ` 2) Τσα που τα κάμαμε, 3) Εχάθη η «μπιτς» στην περιοχή Αφάντου, 4) Με πλήρη επιτυχία στέφθηκε η επιχείρηση φροκαλιά στα Αφάντου,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΑΜΕ τις ανησυχίες μας, παρακαλέσαμε… ενοχλήσαμε για τα αυτονόητα. Για αυτά που οι «φύλακες μας», φυλάττουν !!!

– Για ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙ ΠΑΡΑΛΙΑΣ από τα 6.000 μέτρα μήκους που έτσι εύκολα και χωρίς να μας υπολογίσουν –αγνοώντας μας, τα έδωσαν ΟΛΑ απλόχερα και χωρίς ιδιαίτερο όφελος (ένα άλλο θέμα).

Ούτε τις μελλοντικές ανάγκες μας- προσβάσεις-υποδομές, μα ούτε τις ολοφάνερες σημερινές είδαν! ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΘΑ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΧΩΡΟΙ !!

Οι «ΣΥΝΟΔΟΙ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ» (Πρωθυπουργοί, Υπουργοί, και λοιποί), που κατά καιρούς επισκέπτονταν την παραλία, ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ, ούτε τους ενημέρωσαν οι «φύλακες μας» ότι η περιοχή «ΚΑΤΟΙΚΕΙΤΑΙ !», ότι η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ φτάνει ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ;. Τι θα πάθαιναν αν από 200 βίλες στον αφρό έκαναν 191;!

Κατά τα άλλα, καμαρώνουν, λένε ότι ακούνε τον λαό- σχεδιάζουν μαζί μας για ένα καλύτερο αύριο – για τα παιδιά μας – πρώτα ο πολίτης- το σπίτι μας…κλπ. Πού είναι το όφελος; Ποιο το αύριο του τόπου και του πολίτη;. ΝΑΙ στις «υγιές επενδύσεις» αλλά ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΑΦΑΝΤΟΥ.

ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΗΡΘΑΝ

Από τα 2.000 στρέμματα που δώσανε στον επενδυτή ΟΥΤΕ τα 45 στρέμματα που είχαν παραχωρηθεί προσωρινά στον τέως ΔΗΜΟ ΑΦΑΝΤΟΥ, για την κατασκευή ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ, εξαιρέσανε.

Αυτή η ασήμαντη έκταση για τους «πειρατές», μεγάλης σημασίας για εμάς, ιδιαίτερα για την νεολαία μας που δεν έχει με τι να περάσει τον ελεύθερο χρόνο!!!. Η ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ = με τα λίγα «τετράδραχμα» που ΘΑ εισπράξουν από αυτά τα 45 στρέμματα γης.

ΜΑΣ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΤΑ «ΣΩΒΡΑΚΑ»

Μας έμειναν μόνο, το όραμα, ο κόπος τριών ετών για την ολοκλήρωση της μελέτης και η ΑΠΟΦΑΣΗ Δ.Σ. για την δημοπράτησή του.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου