ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τουρισμός: Χαμηλές αμοιβές χωρίς ασφάλιση καταγγέλουν τα σωματεία

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Ξενοδοχοϋπάλληλοι 2

Σε υψηλά επί­πε­δα πα­ρα­μέ­νει η ανα­σφά­λι­στη ερ­γα­σία στον του­ρι­στι­κό κλάδο, ενώ αντί­θε­τα οι μι­σθοί κι­νού­νται σε ιδιαι­τέ­ρως χα­μη­λά επί­πε­δα κα­ταγ­γέλ­λει η Πα­νελ­λή­νια Ομο­σπον­δία Ερ­γα­τών Επι­σι­τι­σμού και Υπαλ­λή­λων Του­ρι­στι­κών Επαγ­γελ­μά­των (ΠΟΕΕ- ΥΤΕ).

«Γε­μί­σα­με μι­κρές Μα­νω­λά­δες» ανέ­φε­ραν χα­ρα­κτη­ρι­στι­κά, με τα σο­βα­ρό­τε­ρα προ­βλή­μα­τα να εντο­πί­ζο­νται σε Κυ­κλά­δες, Μύ­κο­νο, Σα­ντο­ρί­νη, Εύ­βοια, Αχαΐα, Ήπει­ρο, Θεσ­σα­λο­νί­κη και Κρήτη.

Όπως ανέ­φε­ραν οι εκ­πρό­σω­ποι της Ομο­σπον­δί­ας κατά τη διάρ­κεια συ­νέ­ντευ­ξης Τύπου που πα­ρα­χώ­ρη­σαν με­γά­λος αριθ­μός απα­σχο­λου­μέ­νων στον του­ρι­σμό αμεί­βε­ται με τον γε­νι­κό κα­τώ­τε­ρο μισθό και ατο­μι­κές ή επι­χει­ρη­σια­κές συμ­βά­σεις.

Μόλις 60.000 από τους 120.000 ερ­γα­ζό­με­νους στον χώρο των ξε­νο­δο­χεί­ων αμεί­βο­νται με την κλα­δι­κή σύμ­βα­ση.

Οι εκ­πρό­σω­ποι της ΠΟΕΕ- ΥΤΕ επι­σή­μα­ναν ακόμη ότι στον κλάδο του του­ρι­σμού χά­θη­καν πε­ρί­που 8.000 θέ­σεις ερ­γα­σί­ας, λόγω μεί­ω­σης των προ­γραμ­μά­των του Κοι­νω­νι­κού Του­ρι­σμού.

Κα­τήγ­γει­λαν επί­σης ότι υπάρ­χουν με­γά­λες κα­θυ­στε­ρή­σεις στην κα­τα­βο­λή των εφά­παξ παρ’ ότι το τα­μείο πρό­νοιας του κλά­δου δια­θέ­τει απο­θε­μα­τι­κά ονο­μα­στι­κής αξίας 167 εκατ. ευρώ και τρέ­χου­σας αξίας 132 εκατ. ευρώ.

Πηγή Βήμα

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.