Τοπικές Ειδήσεις

Δωδεκάνησα: Εντυπωσιακή η μαζική συμμετοχή μελών και φίλων στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Με μεγάλη συμμετοχή που ξεπέρασε και τις πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 8 Μαΐου οι εκλογές για την ανάδειξη νέων νομαρχιακών επιτροπών, τοπικών οργανώσεων, συνέδρων αλλά και για την επιλογή του νέου ονόματος του Κινήματος.
Η έκπληξη της αθρόας συμμετοχής των Δωδεκανησίων ξεπέρασε κάθε πρόβλεψη, καθώς στο νότιο συγκρότημα προσήλθαν στις κάλπες για να ψηφίσουν περίπου 5.300 φίλοι και μέλη του Κινήματος, διατηρώντας ουσιαστικά την μεγάλη δυναμική του περασμένου Δεκεμβρίου που ψήφισαν 3.437 άτομα για εκλογή προέδρου.
Παρότι σε άλλες περιοχές της χώρας κατεγράφη μειωμένη προσέλευση σε σχέση με τον αριθμό ψηφισάντων, στα Δωδεκάνησα το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής κατάφερε να διατηρήσει την δυναμική του, αποδεικνύοντας στην πράξη, όπως έλεγαν χθες στη «δημοκρατική» στελέχη του Κινήματος ότι επιχειρείται «ολική επαναφορά» στα Δωδεκάνησα, που αποτελούσαν «προπύργιο» του ΠΑΣΟΚ επί δεκαετίες. Στην ψηφοφορία της Κυριακής για την ανάδειξη των νέων μελών της Νομαρχιακής Επιτροπής, πρώτος αναδείχθηκε ο Νικηφόρος Παπανικόλας με 1.352 ψήφους και ακολουθούν ο Αλέξανδρος Παπουράς με 967 και ο Γεράσιμος Παρασκευάς με 864.
Στην ψηφοφορία για την ονομασία του Κινήματος και τα Δωδεκάνησα ψήφισαν αναφανδόν υπέρ της επιστροφής του ιστορικού συμβόλου του πράσινου ήλιου.
Νικηφόρος Παπανικόλας
Σε δηλώσεις του στη «δημοκρατική» ο κ. Νικηφόρος Παπανικόλας, ανέφερε: «Ηταν ευχάριστη έκπληξη η μαζική συμμετοχή των πολιτών και το πολύ καλό κλίμα που επικράτησε κατά τη διαδικασία της ψηφοφορίας. Το κλίμα και η προσέλευση του κόσμου, ειδικά στο εκλογικό κέντρο του Ροδινιού, θύμιζε εποχές που τα ποσοστά του κόμματος στον νομό ξεπερνούσαν το 50%. Αν μη τι άλλο, αυτό δείχνει μια δυναμική που ανακτά και το τοπικό ΠΑΣΟΚ κι αυτό μας οπλίζει με αισιοδοξία αλλά και με δύναμη για το μέλλον και μας επιτρέπει πλέον να μιλάμε, όχι μόνο για επιστροφή, αλλά για ισχυρή παρουσία στα πολιτικά δρώμενα τόσο τοπικά όσο και πανελλαδικά. Η 8η Μαΐου ήταν και θα παραμείνει μια ιδιαίτερη ημέρα για όλους μας διότι επέστρεψε το όνομα και το σύμβολο του ΠΑΣΟΚ στην πολιτική ζωή με ό,τι σηματοδοτεί αυτή η εξέλιξη τόσο συμβολικά όσο και ουσιαστικά. Θέλω να ευχαριστήσω, όλους τους συντρόφους, τον καθένα και την καθεμία προσωπικά που με τίμησαν με την ψήφο τους. Δεσμεύομαι να φανώ αντάξιος αυτής της εμπιστοσύνης των συμπατριωτών μου, έχοντας πλήρη συναίσθηση της τεράστιας ευθύνης που αυτή συνεπάγεται».
Γιώργος Νικητιάδης
Στην εκτίμηση ότι πολύ σύντομα το ΠΑΣΟΚ θα είναι αξιωματική αντιπολίτευση, προέβη ο πρώην υφυπουργός Πολιτισμού-Τουρισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης, ο οποίος ψήφισε στο εκλογικό κέντρο του Ροδινιού: «Σήμερα είναι μια πολύ μεγάλη ημέρα για το ΠΑΣΟΚ, για το Κίνημά μας. Η κοινωνία δημιουργεί ξανά ένα ζωντανό ΠΑΣΟΚ που προέρχεται από τον ίδιο τον λαό, για τον λαό. Ηταν εντυπωσιακή η εκδήλωση ενδιαφέροντος των υποψηφίων μελών για τις κομματικές οργανώσεις και για το Συνέδριο. Ξεκινάει μια καινούρια εποχή για το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα και πολύ γρήγορα θα επαληθευθεί αυτό που σας είχα πει, εδώ στον ίδιο χώρο πριν από πέντε μήνες όταν ψηφίζαμε για την εκλογή προέδρου, ότι το ΠΑΣΟΚ, θα είναι σε σύντομο χρονικό διάστημα, αξιωματική αντιπολίτευση».
Βάιος Καλοπήτας
Σε γραπτή του δήλωση, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής κ. Βάιος Καλοπήτας, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι μετά την εκλογική διαδικασία της 8ης Μαΐου ο ήλιος ανατέλλει ξανά: «Η μαζική συμμετοχή των Δωδεκανήσιων στις εκλογικές διαδικασίες για την ανάδειξη νέων οργάνων στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, ενδυνάμωσε την ελπίδα και απέδειξε ότι ο ήλιος ανατέλλει ξανά. Η αθρόα προσέλευση των πολιτών στις εκλογικές διαδικασίες αλλά και το μεγάλο ενδιαφέρον των μελών μας για συμμετοχή στις κομματικές οργανώσεις, δείχνουν με τον πλέον εμφατικό τρόπο ότι το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει στις ρίζες του και την ιδρυτική αρχή της δημοκρατικής διαδικασίας, για να αναγεννηθεί και να ενισχύσει τους δεσμούς του με την κοινωνία. Ο ήλιος ανατέλλει ξανά, αλλά για να γυρίσει θέλει δουλειά πολλή και συμπόρευση με όλες τις δυνάμεις, τις γενιές και τις τάσεις. Η ενδυνάμωση των δεσμών με τη βάση μας, είναι η δύναμή μας για τις κρίσιμες κοινωνικές και πολιτικές μάχες που έχουμε μπροστά μας. Και είμαστε αποφασισμένοι να τις κερδίσουμε. Προχωράμε με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής. Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε».
Αναλυτικά τα ονόματα και οι σταυροί προτίμησης με σειρά εκλογής των υποψηφίων για την Νομαρχιακή Επιτροπή Νοτίου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής:

Α/Α ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΥΝΟΛΟ
1 ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ 1352
2 ΠΑΠΟΥΡΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 967
3 ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ 864
4 ΖΑΝΕΤΤΟΥΛΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 723
5 ΜΟΥΤΣΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΡΙΟΣ 722
6 ΛΟΥΛΟΥΔΑΚΗ ΡΟΔΟΠΗ (ΡΟΔΟΥΛΑ) 668
7 ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ 645
8 ΜΑΝΤΙΚΟΥ ΣΟΦΙΑ 630
9 ΓΕΡΟΝΤΑ ΒΙΚΥ 594
10 ΒΑΣΙΛΑΡΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 586
11 ΣΦΥΡΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ 570
12 ΛΥΜΟΥΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΤΑΚΗΣ) 517
13 ΓΟΝΙΔΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ 492
14 ΨΑΡΑΣ- ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΣΑΜΠΙΚΟΣ 470
15 ΝΙΚΟΛΗ ΡΑΦΑΕΛΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ 434
16 ΚΑΡΝΑΒΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 373
17 ΚΥΠΡΙΩΤΗΣ ΜΕΡΚΟΥΡΙΟΣ 369
18 ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗ ΣΜΑΡΑΓΔΗ 363
19 ΦΡΑΓΚΑΚΗ ΜΑΡΙΑΝΘΗ 328
20 ΨΥΛΛΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 294
21 ΓΙΑΣΙΡΑΝΗΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ 275
22 ΔΙΑΚΟΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ 236
23 ΒΑΣΙΛΑΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 201
24 ΤΡΕΧΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 193
25 ΤΑΜΠΟΥΡΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ 105
26 ΨΑΡΑ- ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ 105
27 ΜΑΚΡΥΛΛΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ 65
28 ΜΙΧΕΛΗ ΜΑΡΙΑ 46
29 ΑΔΑΜΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 40
30 ΔΕΣΠΟΤΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 29
31 ΧΡΥΣΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ 28
32 ΛΟΥΛΑΚΗΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗΣ 24

Να σημειωθεί ότι η Νομαρχιακή Επιτροπή θα είναι 13μελής, ωστόσο λόγω της ποσόστωσης όπως ορίζεται στην εγκύκλιο τη θέση του 13ου στη σειρά που είναι ο κ. Αντώνης Γονιδάκης, θα πάρει η κ. Νικολέτα Ραφαήλ.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου