Ρεπορτάζ

Αρχίζουν σήμερα οι εργασίες του Πανελλήνιου Παιδιατρικού Συνεδρίου στο «Rodos Palace»

Ξεκινούν σήμερα το απόγευμα στο ξενοδοχείο «Rodos Palace» οι εργασίες του 52ου Πανελλήνιου Παιδιατρικού Συνεδρίου που θα διαρκέσει έως την Κυριακή, 8 Ιουνίου.

Στο συνέδριο που οργανώνεται από την Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία αναμένεται να συμμετάσχουν παιδίατροι από όλες τις υπο-ειδικότητες της παιδιατρικής, ερευνητές, ειδικευόμενοι ιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό φοιτητές και ακαδημαϊκοί.

Θα αναπτυχθούν αρκετά θέματα, θα παρουσιαστούν ενδιαφέροντα περιστατικά και εισηγήσεις επιφανών Ελλήνων και ξένων επιστημόνων που θα αποτελέσουν τη βάση ανάπτυξης του διαλόγου στο συνέδριο.
«Η ενεργός συμμετοχή θα αναδείξει τη δυναμική της Παιδιατρικής κοινότητας και θα ενισχύσει τη διαδραστικότητα του συνεδρίου», επεσήμανε ο ομότιμος καθηγητής και πρόεδρος της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας κ. Ανδρέας Κωνσταντόπουλος.

Στο συνέδριο θα παρουσιαστούν εισηγήσεις για τα σοβαρά νοσήματα που ταλαιπωρούν τα παιδιά και τις νέες θεραπευτικές μεθόδους. Διάλογος θα αναπτυχθεί για τους εμβολιασμούς που είναι αναγκαίοι.
Αναφορά θα γίνει και στα προβλήματα των εφήβων και την εξάρτηση τους από το τσιγάρο.

Συζητήσεις θα γίνουν και για θέματα που σχετίζονται με την αιματολογία, την ογκολογία την γαστρεντερολογία, την ενδοκρινολογία και τη γενετική.
Διάλογος θα αναπτυχθεί και για τη ζήτηση που παρουσιάζουν οι υπηρεσίες υγείας για τουρίστες ηλικίας μέχρι 16 ετών στη Ρόδο.
Το προεδρείο της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας θα απονείμει ειδικά βραβεία σε πρωτότυπες εργασίες που έχουν εκπονηθεί από Έλληνες επιστήμονες.

Συγκεκριμένα θα απονεμηθούν :
1. Το «Χωρέμειο έπαθλο» στην μνήμη του Κ. Χωρέμη που συνοδεύεται από χρηματική χορηγία €1.000
H βραβευμένη εργασία θα δημοσιευτεί στο περιοδικό της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας, «Παιδιατρική.
2. Το βραβείο στη μνήμη του Σ. Δοξιάδη με θέμα «Κοινωνική Παιδιατρική». Το βραβείο συνοδεύεται από χρηματική χορηγία €1000.H βραβευμένη εργασία θα δημοσιευτεί στο περιοδικό της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας «Παιδιατρική».
3. Βραβείο «Καλύτερης επιστημονικής εργασίας» στη μνήμη του Ν. Ματσανιώτη. Θα βραβευθεί η καλύτερη εργασία που θα παρουσιασθεί στο συνέδριο.Το βραβείο συνοδεύεται από χρηματική χορηγία €1000.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου