ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τουρκία: Χάρτης με διχοτομημένο το Αιγαίο – «Πρέπει με κάποιο τρόπο να πάρουμε τα νησιά μας»

news room 1 λεπτό ανάγνωση
76

Νέος χάρ­της με τα νησιά που πρέ­πει να πάρει η Τουρ­κία από την Ελ­λά­δα εμ­φα­νί­στη­κε στο CNNturk, ο οποί­ος στην ουσία απο­τυ­πώ­νει τη βα­σι­κή και δια­χρο­νι­κή επι­δί­ω­ξη της Αγκυ­ρας για τη δι­χο­τό­μη­ση του Αι­γαί­ου.

Ο χάρ­της, στον οποίο έχουν ση­μαν­θεί ακόμα και η Ρόδος, η Κάρ­πα­θος μέχρι και η Θάσος, απο­τυ­πώ­νει τις απαι­τή­σεις για όλα τα νησιά που βρί­σκο­νται στην ανα­το­λι­κή πλευ­ρά του Αι­γαί­ου, δι­χο­το­μώ­ντας το με μια νοητή γραμ­μή από τον βορρά προς τον νότο.

Τα «πα­ρα­νό­μως» εξο­πλι­σμέ­να

Η πα­ρου­σιά­στρια Μπα­σάκ Σεν­γκιούλ μιλά λοι­πόν σε εκ­πο­μπή του CNNTURK, έχο­ντας ως φόντο τον χάρτη με τα «πα­ρα­νό­μως» εξο­πλι­σμέ­να νησιά της Ελ­λά­δας.

Και εκ­φρά­ζει τον προ­βλη­μα­τι­σμό της, λέ­γο­ντας, σύμ­φω­να με τα tourkikanea.gr (1:01):

«Η Ελ­λά­δα εξό­πλι­σε τα νησιά τα οποία έπρε­πε να είναι αφο­πλι­σμέ­να.

»Αλ­λω­στε, σχε­τι­κά με αυτό η Τουρ­κία το τε­λευ­ταίο διά­στη­μα έχει αρ­χί­σει από το υψη­λό­τε­ρο βήμα να θέτει τις αντιρ­ρή­σεις της και ανέ­φε­ρε πως θα γί­νουν τα απα­ραί­τη­τα».

Η πα­ρου­σιά­στρια συ­νε­χί­ζει με το ερώ­τη­μα «αν μπο­ρεί να υπάρ­ξει πρό­κλη­ση από την πλευ­ρά της Ελ­λά­δας κατά της Τουρ­κί­ας, όπως έγινε και με τη Ρωσία»;

Και επι­μέ­νει: «Το επό­με­νο διά­στη­μα σχε­τι­κά με την Τουρ­κία, υπάρ­χει μήπως σκέψη για μία ανά­λο­γη κί­νη­ση»;

«Να μην πέ­σου­με στην πα­γί­δα»

Ακο­λού­θως, με φόντο τον ίδιο χάρτη, ο κοι­νω­νιο­λό­γος και δη­μο­σιο­γρά­φος Χουλ­κί Τζε­βί­ζο­γλου λέει (10:19):

«Τώρα πρέ­πει και να μην πέ­σου­με στην πα­γί­δα, αλλά και να πά­ρου­με με κά­ποιο τρόπο τα κα­τα­λη­φθέ­ντα μας νησιά».

Και συ­μπλη­ρώ­νει: «Μήπως λόγω αυτού του προ­βλή­μα­τος (Ου­κρα­νία), να πα­ρα­βλέ­ψου­με ότι κά­ποια νησιά μας κα­τα­λή­φθη­καν; Να αδρα­νο­ποι­η­θού­με; Στο με­τα­ξύ, τα νησιά μας κα­τα­λή­φθη­καν, η Αλε­ξαν­δρού­πο­λη εξο­πλί­στη­κε και η Ελ­λά­δα συ­νε­χώς πα­ρε­νο­χλεί την Τουρ­κία».

Με τουρ­κι­κές ονο­μα­σί­ες

Ανά­λο­γος χάρ­της που δι­χο­το­μού­σε και τε­μά­χι­ζε το Αι­γαίο, απο­τυ­πώ­νο­ντας μά­λι­στα τα νησιά με τουρ­κι­κές ονο­μα­σί­ες, είχε εμ­φα­νι­στεί προ ημε­ρών και σε εκ­πο­μπή άλλου τουρ­κι­κού τη­λε­ο­πτι­κού σταθ­μού.

Πηγή in.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.