ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γκάγκα: «Όχι» σε γενική άρση μέτρων, τι εξετάζει η Επιτροπή

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Γκάγκα

Αρ­νη­τι­κή απέ­να­ντι στη γε­νι­κή άρση των μέ­τρων κατά του κο­ρω­νοϊ­ού, εμ­φα­νί­στη­κε η ανα­πλη­ρώ­τρια υπουρ­γός Υγεί­ας Μίνα Γκά­γκα.

«Δεν νο­μί­ζω πως πρέ­πει να πάμε σε γε­νι­κή άρση μέ­τρων, όπως έγινε στη Δανία, γιατί πι­θα­νώς να υπάρ­ξει μια ήπια χα­λά­ρω­ση», τό­νι­σε, μι­λώ­ντας στον ΣΚΑΪ.

Σε ό,τι αφορά τις απο­φά­σεις για τα μέτρα που πρό­κει­ται να λάβει και να ανα­κοι­νώ­σει σή­με­ρα η Επι­τρο­πή μετά τη συ­νε­δρί­α­σή της, η κ. Γκά­γκα εξή­γη­σε ότι η μου­σι­κή θα μπο­ρού­σε να επι­στρέ­ψει στην εστί­α­ση αλλά μόνο σε χώ­ρους για κα­θή­με­νους.

Για τα γή­πε­δα τό­νι­σε ότι η πλη­ρό­τη­τα του 10% μπο­ρεί να αυ­ξη­θεί εάν και εφό­σον τη­ρού­νται τα μέτρα.

«Εί­μα­στε πιο κοντά στο τέλος» ση­μεί­ω­σε η κ. Γκά­γκα, αλλά συ­νέ­στη­σε να μην υπάρ­ξει χα­λά­ρω­ση.

Για τον υψηλό αριθ­μό των θα­νά­των τό­νι­σε ότι απο­τε­λεί πο­λυ­πα­ρα­γο­ντι­κό ζή­τη­μα: «Από στους χθε­σι­νούς θα­νά­τους υπήρ­χαν 80 ανεμ­βο­λί­α­στοι και 27 που είχαν εμ­βο­λια­στεί πριν πολ­λούς μήνες με την 2η δόση, χωρίς να κά­νουν την 3η», ανέ­φε­ρε.

Δή­λω­σε μά­λι­στα ότι βα­σι­κό κομ­μά­τι των θα­νά­των προ­έρ­χε­ται από ασθε­νείς που δεν χρή­ζουν δια­σω­λή­νω­σης των οποί­ων η κα­τά­στα­ση υγεί­ας είναι ήδη επι­βα­ρυ­μέ­νη και όχι απα­ραί­τη­τα από ανα­πνευ­στι­κή ανε­πάρ­κεια. Σε κάθε πε­ρί­πτω­ση είπε πως ο αριθ­μός είναι με­γά­λος και αυτό είναι στε­νά­χω­ρο.

#Γκάγκα#Μέτρα#Κορωνοϊός

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.