Ρεπορτάζ

Προσωρινά κρατούμενoς και ο δεύτερος Αλβανός κατηγορούμενος για διακίνηση κάνναβης και κοκαΐνης

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε χθες, μετά την απολογία του, με ομόφωνη απόφαση της Ανακρίτριας και της Εισαγγελέως Υπηρεσίας, ένας υπήκοος Αλβανίας, ηλικίας 23 ετών, που συνελήφθη με έναν 22χρονο ομοεθνή του την 16:50 ώρα της 12ης Αυγούστου 2021 στη Ρόδο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, για προμήθεια – κατοχή – διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και παράνομη είσοδο – διαμονή στη χώρα.
Ο 22χρονος, όπως έγραψε χθες η «δημοκρατική», κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος προχθές, ενώ εις βάρος του 23χρονου ασκήθηκε κατά την διάρκεια της Ανακρίσεως συμπληρωματική δίωξη.
Το απόγευμα της 11ης Αυγούστου 2021 αστυνομικοί, που διενεργούσαν ελέγχους σε μεταφορικές εταιρείες, εντόπισαν σε μια, ένα ύποπτο δέμα το οποίο είχε συνοδευτικό έγγραφο αποστολής και έφερε τα στοιχεία του αποστολέα και τα στοιχεία του παραλήπτη.
Την 12η Αυγούστου 2021 και περί ώρα 16:50, στην μεταφορική εταιρεία προσήλθαν οι δύο Αλβανοί, κινούμενοι με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο.
Ο πρώτος ως συνοδηγός αποβιβάστηκε από το αυτοκίνητο και παρέλαβε το δέμα από την μεταφορική εταιρεία. Άμεσα οι επιτηρούντες αστυνομικοί επενέβησαν και τον ακινητοποίησαν.
Το δέμα περιείχε μια αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία, με ακατέργαστη κάνναβη, αεροστεγώς κλεισμένη, μικτού βάρους 1.523 γραμμαρίων και στο τσαντάκι μέσης του μία αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία, με κοκαΐνη, μικτού βάρους 2,6 γραμμαρίων κι ένα κινητό τηλέφωνο, τα οποία και κατασχέθηκαν.
Στην πορεία των ερευνών προέκυψε ότι είναι σεσημασμένος σε υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας και ληστείας που δικάζεται την 4η Οκτωβρίου 2021 σε δεύτερο βαθμό και ο δεύτερος για παράβαση του Ν. 3907/11 «Περί Μετανάστευσης». Είναι δε συγγενείς του συγκατηγορούμενου και κυρίου κατηγορούμενου στην υπόθεση που είναι σεσημασμένος ο πρώτος!
Κατά την διάρκεια της απολογίας του πρώτου προχθές ενημερώθηκε η Εισαγγελική αρχή ότι βρέθηκε σε σπίτι «καβάτζα» (ενοικιαζόμενο δωμάτιο στην πόλη της Ρόδου) του δεύτερου κατηγορούμενου ποσότητα 93,5 γραμμαρίων κοκαΐνης, 3 γρ. κάνναβης, 2 ζυγαριές ακριβείας, ένα κινητό τηλέφωνο και το διαβατήριό του!!
Απολογούμενος χθες υποστήριξε ότι εξυπηρέτησε τον πρώτο μεταφέροντάς τον στην εταιρεία μεταφορών χωρίς να γνωρίζει ότι θα παρελάμβανε ναρκωτικά κι ότι τα ναρκωτικά που βρέθηκαν δεν είναι δικά του αλλά ανήκουν σε φίλο του που διαμένει στο συγκεκριμένο σπίτι και βρίσκεται σε διακοπές στην Αλβανία.
Ως συνήγορος υπεράσπισής τους παρέστη ο δικηγόρος κ. Στέλιος Αλεξανδρής.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου