ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΜέΡΑ25 Δωδεκανήσου: Εκτός των πλάνων της κυβέρνησης περίπου 20000 εργαζόμενοι στο νησί της Ρόδου

news room 1 λεπτό ανάγνωση

Μετά την ανα­κοί­νωση των μέτρων στή­ρι­ξης της οικο­νο­μίας από τον πρω­θυ­πουργό της χώρας στην Θεσ­σα­λο­νίκη ,απο­δει­κνύ­ε­ται για άλλη μια φορά ότι οι κυβερ­νή­σεις έχουν πλήρη άγνοια για τον τρόπο επι­βί­ω­σης των νησιω­τών. Σύμφωνα και με πρό­σφα­τες ανα­φο­ρές του Εργα­τι­κού Κέντρου Ρόδου υπο­λο­γί­ζε­ται ότι μόνο στο νησί μας εκτός των μέτρων στή­ρι­ξης της κυβέρ­νη­σης βρί­σκο­νται περίπου 20000 εργα­ζό­με­νοι.

Για τους παρα­πάνω λόγους κατα­τέ­θηκε σχετική ερώτηση στους συναρ­μό­διους υπουρ­γούς από την βου­λευτή Φωτεινή Μπα­κα­δήμα.

Ανα­λυ­τικά παρα­κάτω σας παρα­θέ­τουμε την σχετική ερώτηση.

Αθήνα, 23 Σεπτεμ­βρίου 2020

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: τον Υπουργό Εργα­σίας και Κοι­νω­νι­κών Υπο­θέ­σεων

τον Υπουργό Οικο­νο­μι­κών

 

Θέμα: «Εκτός κάλυψης των μέτρων στή­ρι­ξης μεγάλος αριθμός εργα­ζο­μέ­νων»

Σύμφωνα με εκτι­μή­σεις του Εργα­τι­κού Κέντρου Ρόδου, περίπου 20000 εργα­ζό­με­νοι παρα­μέ­νουν εκτός πλαι­σίου στή­ρι­ξης και πρό­κει­ται για εργα­ζό­με­νους σε του­ρι­στικά

γραφεία, σε γραφεία ενοι­κί­α­σης αυτο­κι­νή­των, σε εστια­τό­ρια, σε καφε­τέ­ριες και μπαρ, σε μίνι μάρκετ, σε εποχικά σούπερ μάρκετ και σε του­ρι­στικά κατα­στή­ματα, κ.λπ. που είτε δε δού­λε­ψαν φέτος είτε εργά­στη­καν για λίγες μόνο ημέρες, ενώ υπάρ­χουν και πολλές άλλες κατη­γο­ρίες εργα­ζο­μέ­νων για τις οποίες δεν έχει ξεκα­θα­ρι­στεί τι ισχύει, όπως για τους επο­χιακά εργα­ζό­με­νους που δεν εργά­στη­καν καθόλου φέτος.

Αντί­στοιχο φαι­νό­μενο παρα­τη­ρεί­ται και στην Κρήτη όπου, σύμφωνα με τις εκτι­μή­σεις, παρα­μέ­νουν εκτός στή­ρι­ξης περίπου 30000 εργα­ζό­με­νοι, ενώ είναι ανα­με­νό­μενο να υπάρχει αντί­στοι­χος αριθμός και σε πολλές άλλες περιο­χές της χώρας μας, κυρίως του­ρι­στι­κές.

Κατόπιν των παρα­πάνω,

Ερω­τώ­νται οι κ.κ Υπουρ­γοί:

1. Υπάρχει πράγ­ματι μερίδα επο­χιακά εργα­ζο­μέ­νων που μένουν εκτός πλαι­σίου στή­ρι­ξης; Οι αριθμοί κυμαί­νο­νται κοντά στις εκτι­μή­σεις του ΕΚΡ σε ό,τι αφορά τη Ρόδο και τα Δωδε­κά­νησα;

2. Τι θα ισχύσει για τους εργα­ζό­με­νους που δεν έχουν εντα­χθεί στο πρό­γραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ και δεν έχουν συγκε­ντρώ­σει ένσημα τους θερι­νούς μήνες;

3. Τι θα ισχύσει για τους εποχικά εργα­ζό­με­νους δωδε­κά­μη­νης απα­σχό­λη­σης που δεν τους έγινε καμία πρό­σληψη τους θερι­νούς μήνες;

4. Εξε­τά­ζο­νται επι­πλέον μέτρα στή­ρι­ξης για τους κλάδους εργα­ζο­μέ­νων που έχουν χτυ­πη­θεί και συνε­χί­ζουν να πλήτ­το­νται από τις οικο­νο­μι­κές επι­πτώ­σεις της παν­δη­μίας;

Η ερωτώσα βου­λευ­τής

Φωτεινή Μπα­κα­δήμα

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.