ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πέμπτος ο Σ.Ο. Καρπάθου στον διαδικτυακό τελικό!

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΣΚΑΚΙ ΚΑΡΠΑΘΟΣ

Ο τε­λι­κός του δια­δι­κτυα­κού Δια­συλ­λο­γι­κού τουρ­νουά Blitz που διορ­γά­νω­σε η Ελ­λη­νι­κή Σκα­κι­στι­κή Ομο­σπον­δία στην ιστο­σε­λί­δα της πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε το Σάβ­βα­το, με 250 συμ­με­το­χές και 10 συλ­λό­γους, ενώ νι­κή­τρια ομάδα ανα­δεί­χθη­κε σε ένα απί­στευ­το ντέρ­μπι, η ΑΣΟ Πο­λύ­γυ­ρου με 364 πό­ντους. Τη δεύ­τε­ρη θέση πήρε ήρθε ο ΣΟ Ξάν­θης με 363 και την 3η η ΕΣ Κα­λα­μα­ριάς με 360! Ο Σκα­κι­στι­κός Όμι­λος Καρ­πά­θου πραγ­μα­το­ποί­η­σε πολύ καλή εμ­φά­νι­ση και κα­τέ­λα­βε την πέμ­πτη θέση, ενώ 1ος στην ατο­μι­κή κα­τά­τα­ξη ήταν, ο επί σειρά ετών στους 30 κο­ρυ­φαί­ους σκα­κι­στές στον κόσμο, Γε­ωρ­για­νός GM Baadur Jobava, ο οποί­ος αγω­νί­στη­κε για τον ΣΟ Καρ­πά­θου!

Η βαθ­μο­λο­γία Δια­συλ­λο­γι­κού Online Blitz

1.ΑΣΟ Πο­λύ­γυ­ρου

2.ΣΟ Ξάν­θης

3.ΕΣ Κα­λα­μα­ριάς

4.Ευ­βοϊ­κή ΕΣ

5.ΣΟ Καρ­πά­θου

6.Σύλ­λο­γος Ιω­αν­νι­τών Σκα­κι­στών

7.ΣΠ Ζα­τρι­κί­ου Κέρ­κυ­ρας

8.ΣΟ Πτο­λε­μα­ΐ­δας “Πτο­λε­μαί­ος”

9.Σκα­κι­στή Ομάδα Εθνι­κού Με­τσό­βειου Πο­λυ­τε­χνεί­ου

10.ΣΣ Λά­ρι­σας

*Ει­δι­κή ανα­φο­ρά έγινε στο fair play της ΕΣ Κα­λα­μα­ριάς, που ενώ τερ­μά­τι­σε πρώτη, ανέ­φε­ρε ότι βάση του κα­νο­νι­σμού για 4 παί­κτες με δελ­τίο στον σύλ­λο­γο, δι­καιού­νταν 4 πό­ντους λι­γό­τε­ρους – και συ­νε­πώς κα­τε­τά­γη τρίτη.

Όσον αφορά την πα­ρου­σία του Ομί­λου Καρ­πά­θου στον τε­λι­κό, αυτή «απο­τυ­πώ­θη­κε» από τον ίδιο τον σύλ­λο­γο και τον Αν­δρέα Χαλ­κιά:

«Η Κάρ­πα­θος στον τε­λι­κό Ελ­λά­δας κερ­δί­ζει τις εντυ­πώ­σεις και μια ατυ­χία της στε­ρεί την πρώτη θέση!

Την προη­γού­με­νη εβδο­μά­δα ση­μειώ­σα­με την με­γά­λη επι­τυ­χία να προ­κρι­θού­με στον τε­λι­κό Ελ­λά­δας. Χθες ανα­με­τρη­θή­κα­με με τις 10 κα­λύ­τε­ρες ομά­δες του δια­δι­κτυα­κού πρω­τα­θλή­μα­τος της ελ­λη­νι­κής ομο­σπον­δί­ας, με συμ­με­το­χή κο­ρυ­φαί­ων σκα­κι­στών όχι μόνο από την Ελ­λά­δα αλλά και από το εξω­τε­ρι­κό.

Η Κάρ­πα­θος, με την μικρή εμπει­ρία ξε­κί­νη­σε από την τε­λευ­ταία θέση με βάση το φαι­νο­με­νι­κό επί­πε­δο, αφού ο μέσος όρος των 8 κα­λύ­τε­ρων σκα­κι­στών (αυτών που επη­ρέ­α­ζαν το τε­λι­κό απο­τέ­λε­σμα) στην κλί­μα­κα elo κάθε ομά­δας, μας ξε­περ­νού­σε και μά­λι­στα κατά πολύ. Όμως, το πεί­σμα των Καρ­πά­θιων δεν με­τριέ­ται με την κλί­μα­κα elo…

Ο κο­ρυ­φαί­ος σκα­κι­στής που συμ­με­τεί­χε στην χθε­σι­νή διορ­γά­νω­ση ήταν ο χρυ­σός ολυ­μπιο­νί­κης και ζω­ντα­νός θρύ­λος του αθλή­μα­τος, ο GrandMaster Baadur Jobava, από την Γε­ωρ­γία που αγω­νί­στη­κε για την Κάρ­πα­θο –με το ψευ­δώ­νυ­μο «Αθηνά-Παλ­λά­δα». Ο GM Jobava είναι από τους αθλη­τές που συ­νε­χί­ζουν να πι­στεύ­ουν στον ρο­μα­ντι­σμό του σκα­κιού, ένας πραγ­μα­τι­κός καλ­λι­τέ­χνης του οποί­ου οι παρ­τί­δες με το ασυμ­βί­βα­στο στυλ προ­κα­λούν τον θαυ­μα­σμό όσων τις πα­ρα­τη­ρούν και χα­ρα­κτη­ρί­ζο­νται από μία ανεί­πω­τη ομορ­φιά και δύ­να­μη. Ο GM Jobava βρί­σκε­ται στους 100 ισχυ­ρό­τε­ρους σκα­κι­στές του κό­σμου! Έχει κερ­δί­σει αμέ­τρη­τα διε­θνή τουρ­νουά, έχει προ­κρι­θεί στο πα­γκό­σμιο κύ­πελ­λο, είναι χρυ­σός ολυ­μπιο­νί­κης και έχει κερ­δί­σει σε με­τα­ξύ τους παρ­τί­δα ακόμη και τον πα­γκό­σμιο πρω­τα­θλη­τή

Είναι πολύ δύ­σκο­λο είναι να προ­σεγ­γί­σεις αθλη­τές του δια­με­τρή­μα­τος του GM Jobava για την συμ­με­το­χή του οποί­ου συ­ζη­τά σή­με­ρα όλη η Ελ­λά­δα, ανα­φέ­ρο­ντας βε­βαί­ως και την Κάρ­πα­θο για την οποία έπαι­ξε. Κά­ποιες δυ­σκο­λί­ες στην σύν­δε­ση δεν του επέ­τρε­ψαν να παί­ξει αρ­χι­κά με συ­γκέ­ντρω­ση και στην συ­νέ­χεια χά­θη­κε και το σήμα, με απο­τέ­λε­σμα να χάσει το μισό τουρ­νουά. Όταν η βλάβη απο­κα­τά­στα­θη­κε άρ­χι­σε να κερ­δί­ζει τον έναν αγώνα μετά τον άλλον και να τερ­μα­τί­σει πρώ­τος στο τουρ­νουά με 70 βαθ­μούς, πα­ρό­τι οι αντί­πα­λοί του (και GrandMasters με­τα­ξύ τους!) είχαν τον δι­πλά­σιο χρόνο να μα­ζέ­ψουν βαθ­μούς! Είναι ξε­κά­θα­ρο πως χωρίς αυτή την ατυ­χία θα εί­χα­με συ­γκε­ντρώ­σει πολύ πε­ρισ­σό­τε­ρους από τους 35 βαθ­μούς που μας έλει­ψαν για την κα­τά­κτη­ση της πρώ­της θέσης. Εδώ πρέ­πει να ανα­φέ­ρω ότι η με­τεγ­γρα­φή του GM Jobava στον σύλ­λο­γό μας, έγινε χάρη στις σω­στές ενέρ­γειας μας αλλά κυ­ρί­ως οφεί­λε­ται στον αντι­πρό­ε­δρό μας Νο­μι­κό Σπανό, του οποί­ου οι δια­συν­δέ­σεις έπαι­ξαν κα­θο­ρι­στι­κό ρόλο για την εν­δυ­νά­μω­ση της ομά­δας μας σε αυτό το πρω­τά­θλη­μα. Όλες οι ομά­δες προ­σπά­θη­σαν να κά­νουν με­τεγ­γρα­φές για τους αγώ­νες, αλλά καμία δεν κα­τά­φε­ρε πα­ρό­μοια με εκεί­νην του δικού μας βε­λη­νε­κούς.

Ακόμη και έτσι, με τον GM Jobava να συμ­με­τέ­χει μο­νά­χα στο μισό πρω­τά­θλη­μα και εμείς να επη­ρε­α­ζό­μα­στε ψυ­χο­λο­γι­κά από την δια­κο­πή του, κα­τα­φέ­ρα­με να τερ­μα­τί­σου­με πολύ υψη­λό­τε­ρα από τα προ­γνω­στι­κά, απο­σπώ­ντας για μία ακόμη φορά συγ­χα­ρη­τή­ρια από όλη την Ελ­λά­δα για τον νε­ο­σύ­στα­το σύλ­λο­γό μας.

Ιδιαί­τε­ρες ευ­χα­ρι­στί­ες θέλω να δώσω στους επί­σης κο­ρυ­φαί­ους σκό­ρερ μας, WFM Fruzsina Szente Varga, FM András Dankházi και FM Πα­να­γιώ­τη Χρι­στο­δού­λου, οι οποί­οι ενί­σχυ­σαν την ομάδα προ­σφέ­ρο­ντας βαθ­μούς αλλά και ηθικά. Ακόμη, η συμ­βο­λή των αδερ­φών Γιάν­νη και Χρή­στου Τσι­χλή, του Michael Singleton και του Romano Claudio ήταν επί­σης ανε­κτί­μη­τη. Οι Καρ­πά­θιοι που αγω­νί­στη­καν κατά την διάρ­κεια του πρω­τα­θλή­μα­τος ήταν (αλ­φα­βη­τι­κά) οι Βι­τω­ρού­λης Εμ­μα­νου­ήλ, Λούπη Βε­νε­τία, Σπα­νός Νο­μι­κός, Χαλ­κιάς Αντρέ­ας και Χαλ­κιάς Ιω­άν­νης».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.