Τοπικές Ειδήσεις

«Καθοριστική για τον τόπο θα είναι η 4ετία της νέας δημοτικής αρχής»

Την πεποίθηση ότι η τετραετία της νέας δημοτικής αρχής Ρόδου, θα είναι καθοριστική για τον τόπο μας, εξέφρασε χτες σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο νέος αντιδήμαρχος Παιδείας, Προσχολικής Αγωγής, Οικολογίας, Ισότητας & Μετανάστευσης κ. Στράτος Καρίκης, με αφορμή και την ανάληψη των νέων του καθηκόντων.
«Θέλω να ευχαριστήσω τον δήμαρχο για την συνεργασία. Για να κλείσει αυτή η συνεργασία, απαιτούνταν δύο επικεφαλής των συνδυασμών (και κυρίως ο ίδιος ο Δήμαρχος) να θέλει να συνυπάρξουμε, να συνεργαστούμε και να συμπράξουμε για την νέα δημοτική αρχή.
Αυτή η σύμπραξη – συνεργασία, πιστεύω ότι μόνον καλές εξελίξεις θα φέρει. Ήδη η ανακοίνωση του νέου σχήματος, δίνει πλέον την ώθηση σε όλους να ξεκινήσουν την δράση τους στο πλαίσιο των καθηκόντων τους. Κύριο σημείο συζήτησης και κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της παράταξης ήταν η εφαρμογή ενός προγράμματος που θα καταστήσει τον δήμο Ρόδου ‘ανοιχτό δήμο’ για όλους. Θέλουμε να φέρουμε κοντά τους δημότες μας στον δήμο, στον δήμαρχο και στους συνεργάτες του για να ακούμε τα προβλήματά τους και να κάνουμε τις παρεμβάσεις που απαιτούνται. Θεωρώ πως αυτά θα συμβάλουν στο να αλλάξει η εικόνα του νησιού», δήλωσε ο κ. Καρίκης.
Σχολιάζοντας το νέο διοικητικό σχήμα, ο κ. Καρίκης τόνισε:
«Ο δήμαρχος έθεσε τα νέα δεδομένα και προσωπικά, με βρίσκει σύμφωνο. Απαιτείται γενική αλλαγή στον Δήμο Ρόδου. Όσον αφορά τον τομέα Παιδείας –τον οποίο προσωπικά επέλεξα, καθώς δεν ήθελα να ασχοληθώ μετά από τόσα χρόνια αυτοδιοικητικής παρουσίας, με τους άλλους τομείς- το έκανα επειδή θεωρώ αυτόν τον τομέα πολύ σοβαρό. Εκτιμώ πως θα μπορέσω να συνδράμω σε πολλούς τομείς μέσα από αυτά τα καθήκοντα».
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τις νέες αρμοδιότητες της οικονομικής επιτροπής, είπε τα εξής:
«Η νέα οικονομική επιτροπή αναλαμβάνει ουσιαστικά την διοίκηση του Δήμου Ρόδου. Την μεγάλη ευθύνη αναλαμβάνει πλέον ο ίδιος ο δήμαρχος κ. Αντώνης Καμπουράκης –που έχει την προεδρία- και όλοι εμείς που θα συνδράμουμε για την καλύτερη λειτουργία της. Βεβαίως, η νέα οικονομική επιτροπή επιφορτίζεται με το σύνολο των αποφασιστικών αρμοδιοτήτων.
Αυτό για μένα αποτελεί μια ‘υποβάθμιση’ του δημοτικού συμβουλίου με την οποία, δεν συμφωνώ.
Ήμουν πάντα υπέρ των νομοθετικών ρυθμίσεων που ενίσχυαν τον ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Η εφαρμογή του νόμου του ‘Κλεισθένη’ προεκλογικά για συμπράξεις, και οι βελτιώσεις που έγιναν από την νέα κυβέρνηση, ήταν σε θετική κατεύθυνση.
Ωστόσο, δεν είδαμε στην πράξη τις συμπράξεις και συνεργασίες σε όλους τους δήμους της χώρας. Βρεθήκαμε μπροστά σε αδιέξοδα που δημιούργησαν μια νέα πραγματικότητα και νέα δεδομένα. Καλούμεθα –όλοι μαζί και τα μέλη της οικονομικής επιτροπής- να αναλάβουμε ένα βαρύ και σημαντικό έργο».
Για τον Τουρισμό
Κληθείς να σχολιάσει τα σχέδια της νέας δημοτικής αρχής για τον Τουρισμό (με προτάσεις που είχε κάνει και ο ίδιος, ως επικεφαλής της παράταξης ‘ Ροδίων Όραμα’) ο κ. Καρίκης τόνισε:
«Ο δήμαρχος ενστερνίστηκε ένα μεγάλο μέρος του προγράμματός μας –το οποίο ενέταξε μαζί με το δικό του. Τώρα πια λειτουργούμε σαν ενιαία δημοτική αρχή που σημαίνει ότι έχουμε όλοι λόγο.
Ο κ. Καμπουράκης έχει την διάθεση να μας ακούσει όλους για να προχωρήσει στους σχεδιασμούς για τον Τουρισμό. Αυτή την στιγμή μελετάμε έναν νέο ‘οργανισμό’ με νέο σχήμα που θα αποτελέσει και την κινητήριο δύναμη, να αλλάξουμε την τουριστική πολιτική μας. Δυστυχώς, Τουρισμός και Δήμος, δεν λειτούργησαν σωστά.
Την τελευταία πενταετία η εικόνα ήταν υποβαθμισμένη και ειδικά στις εκθέσεις η παρουσία της Ρόδου δεν ήταν η ενδεδειγμένη. Στον νέο οργανισμό θα συμμετέχουν επαγγελματίες και εξειδικευμένα στελέχη, με προϋπολογισμό και σχέδιο.
Επιτέλους, ο Τουρισμός για την Ρόδο θα μπει σε νέα δεδομένα –εντελώς διαφορετικά από αυτά που είχαμε μέχρι πρότινος».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου