Νέες καταδίκες για κατοχή ναρκωτικών

Από: 1 λεπτό ανάγνωση

Σε ποινή φυλάκισης 3 ετών με 3ετή αναστολή καταδικάστηκε χθες από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου ο Α. Α. του Ε. κάτοικος Αρχαγγέλου.
Ο κατηγορούμενος συνελήφθη την 29η Σεπτεμβρίου 2006 όταν μετά από έρευνα βρέθηκαν στην κατοχή του 69 συσκευασίες με κοκαϊνη του ενός γραμμαρίου έκαστη.
Ο κατηγορούμενος μετέβη σε προκαθορισμένο ραντεβού στις Καλυθιές και διέθεσε ένα γραμμάριο κοκαϊνης στον Γ. Κ. του Μ..
Εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς και συνελήφθη μετά από καταδίωξη.
Ο ίδιος δήλωσε χρήστης ναρκωτικών, υποστήριξε ότι είχε αγοράσει τα φιξάκια κοκαϊνης το προηγούμενο βράδυ για ιδίαν χρήση έναντι 4.000 ευρώ με χρήματα που είχε από αποζημίωση που έλαβε για τροχαίο ατύχημα στο οποίο ενεπλάκη.
Αρνήθηκε ότι πωλούσε ναρκωτικά και ισχυρίστηκε ότι χάρισε το γραμμάριο της κοκαϊνης στον Γ. Κ.
Ως συνήγορος υπεράσπισης του παρέστη ο δικηγόρος κ. Ακης Δημητριάδης.
-Σε ποινή φυλάκισης 2 ετών με 3ετή αναστολή καταδικάστηκε από το ίδιο δικαστήριο ο Ι.Τ. του Ν. κάτοικος Καλύμνου που συνελήφθη την 9η Νοεμβρίου 2010 από άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Καλύμνου.
Μετά από έρευνα που διενεργήθηκε στο Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητό του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 10 γραμ. ακατέργαστης κάνναβης, δύο ναρκωτικά δισκία Lexotanil, ένα ζευυγάρι αστυνομικές χειροπέδες κι ένα πτυσσόμενο γκλοπ.
Στη συνέχεια σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πάνω σε έπιπλο συρταριέρα υπνοδωματίου μια λεκάνη λευκού χρώματος που μέσα περιείχε κάνναβη, συνολικού βάρους 816 γραμμ., 6 γραμμ. κάνναβης πάνω σε τραπέζι, 10 δισκία lexotanil, 10 δισκία xanax, ένα τρίφτη κάνναβης πάνω σε τραπεζάκι σαλονιού, μία πίπα καπνίσματος κάνναβης, με υπολείμματα αυτής, δύο αεροβόλα πιστόλια, ένα πιστόλι Bhow Midi και επτά κινητά τηλέφωνα.
Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρέστη ο δικηγόρος κ. Τ. Διάκος.

-Σε ποινή φυλάκισης 2 ετών με 3ετή αναστολή καταδικάστηκε ο Γ. Τ. του Φ.. Σε ποινή φυλάκισης 3 ετών και 6 μηνών έχει καταδικαστεί ο συγκατηγορούμενός του S. L. του R..
Ο πρώτος εφέρετο να αγόρασε στο Ζεφύρι Αττικής την 13η Αυγούστου 2006 ένα κιλό κάνναβης από άγνωστο άτομο και την πώλησε στον δεύτερο. Μαζί την μετέφεραν στην Ρόδο την επόμενη μέρα με πλοίο της γραμμής.
Ως συνήγορός του παρέστη η δικηγόρος κ. Ανθ. Καραολάνη.