ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εκρηξη διακοπών ρεύματος για απλήρωτους λογαριασμούς

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Καλώδια ΔΕΗ

Απο­κα­λυ­πτικά είναι τα στοι­χεία του Δια­χει­ρι­στή Δικτύου Δια­νο­μής Ηλε­κτρι­κής Ενέρ­γειας ως προς το μέγεθος των απλή­ρω­των λογα­ρια­σμών ρεύ­μα­τος.

Σύμφωνα με στοι­χεία του ΔΕΔΔΗΕ, ο Δια­χει­ρι­στής έλαβε το 2018 από τη ΔΕΗΔΕΗ -3,60% και ανε­ξάρ­τη­τους προ­μη­θευ­τές πάνω από μισό εκα­τομ­μύ­ριο εντολές για διακοπή ηλε­κτρο­δό­τη­σης. Στο πρώτο εξάμηνο του 2019, το αντί­στοιχο μέγεθος πλη­σί­ασε τις 200.000.

Η θυγα­τρική της δημό­σιας εται­ρείας ηλε­κτρι­σμού, επι­διώ­κο­ντας να απα­ντή­σει στις αιχμές του προ­έ­δρου της Μανόλη Πανα­γιω­τάκη περί άνισης αντι­με­τώ­πι­σης των εντολών απο­κο­πής ανάμεσα στην κρατική επι­χεί­ρηση και τις ιδιω­τι­κές, επι­ση­μαί­νει ότι «οι εντολές απο­κο­πής εκτε­λού­νται με απο­τε­λε­σμα­τι­κό­τητα».

Συγκε­κρι­μένα για το 2018, «το σύνολο των εντολών που δέχθηκε ο Δια­χει­ρι­στής πανελ­λα­δικά για απο­κο­πές  από όλους τους προ­μη­θευ­τές δια­μορ­φώ­θηκε στις 536.647, εκ των οποίων οι 228.674 εντολές ανα­κλή­θη­καν (λόγω εξό­φλη­σης του χρέους και σε αρκετές περι­πτώ­σεις, μετά την επί­σκεψη συνερ­γείων του ΔΕΔΔΗΕ) και οι 298.992 εκτε­λέ­σθη­καν, αφή­νο­ντας σε εκκρε­μό­τητα για αποκοπή μόλις το 2% επί του συνόλου».

Αλλά και φέτος, σχεδόν 32.000 εντολές δια­κο­πής ημε­ρη­σίως δεχόταν ο Δια­χει­ρι­στής για απλή­ρω­τους λογα­ρια­σμούς: «Από τις αρχές του 2019 έως σήμερα, ο ΔΕΔΔΗΕ έχει δεχθεί 192.480 εντολές για απο­κο­πές λόγω χρέους, εκ των οποίων οι 55.491 έχουν ανα­κλη­θεί και οι 87.113 έχουν ήδη εκτε­λε­σθεί, με τις εκκρε­μό­τη­τες επί του συνόλου να δια­μορ­φώ­νο­νται στο 26%, ποσοστό που θα μειωθεί το προ­σε­χές διά­στημα, με τη συνέ­χιση της εκτέ­λε­σης των εντολών».

Όπως επι­ση­μαί­νει ο Δια­χει­ρι­στής, «τα στοι­χεία αυτά κατα­δει­κνύ­ουν την απο­τε­λε­σμα­τι­κό­τητα του ΔΕΔΔΗΕ, με δεδο­μένο μάλιστα ότι τα συνερ­γεία του -παράλληλα με τη διεκ­πε­ραί­ωση του μεγάλου όγκου αιτη­μά­των για αποκοπές- πραγ­μα­το­ποιούν ταυ­τό­χρονα ελέγ­χους για ρευ­μα­το­κλο­πές, εντο­πί­ζο­ντας περισ­σό­τερα από 10.000 περι­στα­τικά κατά μέσο όρο, με βάση τα επίσημα στοι­χεία».

Ο ΔΕΔΔΗΕ λέει ακόμη πως «παρά τις σοβαρές ελλεί­ψεις σε τεχνικό προ­σω­πικό που αντι­με­τω­πί­ζει -ενδεικτικά ανα­φέ­ρε­ται ότι πανελ­λα­δικά, για το σύνολο των 7,5 εκατ. παροχών, το τεχνικό του προ­σω­πικό φθάνει τις 2.142 άτομα ενώ  το σύνολο των κατα­με­τρη­τών του μόλις τους 283- κατα­βάλ­λει κάθε δυνατή προ­σπά­θεια  για την καλύ­τερη εξυ­πη­ρέ­τηση όλων των πελατών του…».

Χρήστος Κολώνας

ΠΗΓΉ euro2day.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.