ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Οι αριθμοί του αγώνα Πανιώνιος- Κολοσσός

Μάκης Δούβαλης 1 λεπτό ανάγνωση
ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ

Με το 281ο παι­χνί­δι του στην κα­τη­γο­ρία, ο Δη­μή­τρης Μαυ­ροει­δής ξε­πέ­ρα­σε τον Βα­σί­λη Κι­κί­λια κι έφτα­σε στην 53η θέση αυτής της λί­στας τον Πε­ρι­κλή Δορ­κο­φί­κη. Ο διε­θνής σέ­ντερ ισο­φά­ρι­σε την κο­ρυ­φαία φε­τι­νή επί­δο­ση του με 22 πό­ντους, όσους είχε και στο ματς της 3ης αγω­νι­στι­κής απέ­να­ντι στην Κύμη.

*Με τους πέντε πό­ντους που ση­μεί­ω­σε στο παι­χνί­δι της Νέας Σμύρ­νης, ο Γιάν­νης Γε­ωρ­γαλ­λής ξε­πέ­ρα­σε τους 1.400 στην κα­τη­γο­ρία.

*Ο Στέρ­λινγκ Γκι­μπς έφτα­σε στους 20 πό­ντους, τους πε­ρισ­σό­τε­ρους των πέντε αγώ­νων του με τον Κο­λοσ­σό, αφού είχε από 12 κό­ντρα στην Κύμη και τον Ήφαι­στο.

*Ο Κο­λοσ­σός έγινε η πρώτη ομάδα που έμει­νε για δεύ­τε­ρο αγώνα χωρίς τάπα αφού το ίδιο είχε συμ­βεί και κό­ντρα στον Άρη.

Στη δε­κα­ε­τία του ‘90 ο Ουόλ­τερ Μπέρι κυ­ριάρ­χη­σε στο ελ­λη­νι­κό πρω­τά­θλη­μα με τις φα­νέ­λες του Ολυ­μπια­κού, του ΠΑΟΚ, του Ηρα­κλή, του Άρη και παί­ζο­ντας για λίγο στον Μα­κε­δο­νι­κό. Στο σύγ­χρο­νο ελ­λη­νι­κό μπά­σκετ ένας άλλος Μπέρι, ο Ντέ­βιον, οδη­γεί τον Πα­νιώ­νιο με εμ­φα­νί­σεις που είναι, το λι­γό­τε­ρο, εντυ­πω­σια­κές. Ο 27χρο­νος γκαρντ κό­ντρα στην ομάδα που τον έφερε για πρώτη φορά στην Ελ­λά­δα προ διε­τί­ας, ση­μεί­ω­σε την κο­ρυ­φαία επί­δο­ση του με 26 πό­ντους, πέντε πε­ρισ­σό­τε­ρους από την προη­γού­με­νη κό­ντρα στο Ρέ­θυ­μνο (21). O Μπέρι ση­μεί­ω­σε ατο­μι­κό ρεκόρ και με τους 26 βαθ­μούς που είχε στο σύ­στη­μα αξιο­λό­γη­σης του πρω­τα­θλή­μα­τος, έχο­ντας δύο πε­ρισ­σό­τε­ρους από το παι­χνί­δι του Πα­νιω­νί­ου στο Λαύ­ριο. Πα­ράλ­λη­λα επέ­κτει­νε το σερί του σε αγώ­νες με δι­ψή­φιο αριθ­μό πό­ντων, φτά­νο­ντας τους 10 -οχτώ φέτος και δύο με τον Κο­λοσ­σό στη σεζόν 2016-17.

*Ση­μα­ντι­κή ήταν η συμ­βο­λή του Γιώρ­γου Κα­μπε­ρί­δη που ση­μεί­ω­σε 12 πό­ντους κι αυτό είναι ατο­μι­κό ρεκόρ αφού το προη­γού­με­νο ήταν εκεί­νο των πέντε πό­ντων.

*Με τα τέσ­σε­ρα αμυ­ντι­κά ρι­μπά­ουντ που μά­ζε­ψε κό­ντρα στον Κο­λοσ­σό, ο Τζόι Ντόρ­σεϊ έφτα­σε τα 100 στη Basket League.

*Ο Νταρ­νέλ Χάρις ισο­φά­ρι­σε την κα­λύ­τε­ρη επί­δο­ση του με 15 πό­ντους, όσους είχε επί­σης εντός έδρας κό­ντρα στον Άρη και τον Πα­να­θη­ναϊ­κό.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.