ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εξάρθρωση της ακροδεξιάς οργάνωσης «Combat 18» από την Αντιτρομοκρατική

news room 1 λεπτό ανάγνωση
αντιτρομοκρατική
Μέγεθος γραμμάτων

Σε εξέ­λι­ξη βρί­σκε­ται από τις πρώ­τες πρω­ι­νές ώρες της Τρί­της αστυ­νο­μι­κή επι­χεί­ρη­ση της Αντι­τρο­μο­κρα­τι­κής στην Ατ­τι­κή, αλλά και σε πόλη της επαρ­χί­ας.

Η επι­χεί­ρη­ση αφορά την ακρο­δε­ξιά εξ­τρε­μι­στι­κή ορ­γά­νω­ση «Combat 18 Hellas», που θε­ω­ρεί­ται ότι έχει ιδε­ο­λο­γι­κές ρίζες στην ομώ­νυ­μη ομάδα από τη Βρε­τα­νία. Οι αρχές έχουν προ­βεί σε προ­σα­γω­γές έξι ατό­μων, των οποί­ων εξε­τά­ζε­ται η συμ­με­το­χή σε εγκλη­μα­τι­κή ορ­γά­νω­ση, κα­το­χή εκρη­κτι­κών υλών, εκρή­ξεις και εμπρη­σμούς.

Σύμ­φω­να με υψη­λό­βαθ­μο αξιω­μα­τι­κό της ΕΛΑΣ, οι ύπο­πτοι είχαν συ­γκρο­τή­σει ομάδα κρού­σης και έχουν ανα­λά­βει την ευ­θύ­νη για του­λά­χι­στον 15 εμπρη­στι­κές επι­θέ­σεις σε στέ­κια αντιε­ξου­σια­στών. Με­τα­ξύ των ενερ­γειών τους συ­γκα­τα­λέ­γε­ται και η βε­βή­λω­ση του μνη­μεί­ου του Παύ­λου Φύσσα, πριν από πε­ρί­που τρία χρό­νια.

Ωστό­σο, η ορ­γά­νω­ση δεν φαί­νε­ται να συν­δέ­ε­ται με την πρό­σφα­τη επί­θε­ση στο στέκι «Φα­βέ­λα» στον Πει­ραιά, για την οποία, από την έως τώρα έρευ­να, έχουν προ­κύ­ψει στοι­χεία για την ταυ­τό­τη­τα ενός από τους δρά­στες.

Σε εξέ­λι­ξη βρί­σκο­νται και έξι έρευ­νες σε σπί­τια.

Κα­θη­με­ρι­νή

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.