Με τρεις αιτήσεις αναστολής ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου ο Δήμος Ρόδου στρέφεται κατά των εταιρειών “ΤΣΑΓΓΑΡΙΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε”, “ΤΣΑΚΙΡΗΣ ΤΣΑΜΠΙΚΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε”, του Τσαμπίκου Τσακίρη του Σάββα και 8 τραπεζών του νησιού ζητώντας την αναστολή των κατασχέσεων τραπεζικών του λογαριασμών μετά την άσκηση ισάριθμων ανακοπών.
Ο Δήμος Ρόδου επικαλείται εκ νέου την πρόσφατη νομολογία του Αρείου Πάγου που αποφάνθηκε ότι τα πολιτικά δικαστήρια είναι αναρμόδια, ενόψει του προβλεπόμενου από το Σύνταγμα οργανωτικού σχήματος των χωριστών δικαιοδοσιών, να εκδίδουν διαταγές πληρωμής επί απαιτήσεων από διοικητικές διαφορές που υπάγονται στη δικαιοδοσία των διοικητικών δικαστηρίων.
Τονίζει ότι είναι άκυρες οι εκδοθείσες διαταγές πληρωμής δυνάμει των οποίων επιχειρείται αναγκαστική κατάσχεση εις χείρας τρίτων γιατί αναφέρονται σε διοικητικές διαφορές.
Επισημαίνει επιπλέον ότι προαπαιτούμενα για την εκτέλεση δικαστικών αποφάσεων ή άλλων εκτελεστών τίτλων κατά την παρ. 5 του άρθρου 326 του Ν. 4072/2012 που υπόκειται σε ένδικα μέσα όπως είναι οι διαταγές πληρωμής από τις οποίες απορρέει χρηματική υποχρέωση του Δημοσίου είναι πέραν των παραπάνω η προσκόμιση εκ μέρους του δικαιούχου εγγυητικής επιστολής την οποία δεν προσκόμισαν οι αντίδικοι του κατΆ άρθρο 330 του Ν. 4072/2012 που ισχύει από 11-04-2012.
https://www.dimokratiki.gr/arxeio/o-dimos-katethese-etisis-anastolis/






