ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επιχείρηση “μαμούθ” στην Κω, για την εξάρθρωση κυκλώματος ναρκωτικών

news room 2 λεπτά ανάγνωση
αστυνομικοί

Σε εξέλιξη, βρί­σκε­ται, σύμφωνα με πλη­ρο­φο­ρίες της “δημο­κρα­τι­κής”, μεγάλη επι­χεί­ρηση στην Κω, για την εξάρ­θρωση την εξάρ­θρωση πολυ­δαί­δα­λης εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης, η οποία δρα­στη­ριο­ποιεί­ται στην δια­κί­νηση ναρ­κω­τι­κών αλλά και ανθρώ­πων.

Η επι­χεί­ρηση, σύμφωνα με τις ίδιες πλη­ρο­φο­ρίες, “στήθηκε” με την συν­δρομή της Εισαγ­γε­λίας του Αρείου Πάγου, που ανέθεσε σε Εισαγ­γε­λέα Εφετών και σε αστυ­νο­μι­κούς του οργα­νω­μέ­νου εγκλή­μα­τος την διεκ­πε­ραί­ωσή της, αφού πρώτα αξιο­ποι­ή­θη­καν στοι­χεία, που προ­έ­κυ­ψαν από πολύ­μηνη μαγνη­το­φώ­νηση τηλε­φω­νι­κών συνο­μι­λιών μεταξύ μελών του κυκλώ­μα­τος.

Οι ίδιες πλη­ρο­φο­ρίες, ανα­φέ­ρουν, ότι αστυ­νο­μι­κοί του οργα­νω­μέ­νου εγκλή­μα­τος, έχουν προ­σα­γά­γει στην Κω, 35 άτομα και έχουν συλ­λά­βει έναν 41χρονο υπήκοο Αλβα­νίας, που έχει απα­σχο­λή­σει παλαιό­τερα τις αρχές. Σε αποθήκη ενός Κώου εργο­λά­βου βρέ­θη­καν σύμφωνα με τις πλη­ρο­φο­ρίες 9 κιλά κάν­να­βης.

Οι ίδιες πλη­ρο­φο­ρίες ανα­φέ­ρουν, ότι έχουν κατα­σχε­θεί τερά­στιες ποσό­τη­τες κάν­να­βης και κοκαί­νης στην Αθήνα (γίνεται λόγος για περισ­σό­τερα από 120 κιλά) και ότι στη σπείρα, φέρεται να ενέ­χο­νται επι­χει­ρη­μα­τίες υπεράνω πάσης υποψίας στην Κω.

Παράλ­ληλα οι συλ­λη­φθέ­ντες εμπλέ­κο­νται και σε κύκλωμα δια­κί­νη­σης παρά­τυ­πων μετα­να­στών. Κατά την διάρ­κεια των ερευνών που συνε­λή­φθη­σαν Έλληνες και αλλο­δα­ποί, εντο­πί­στη­καν όπλα και πυρο­μα­χικά.

Ορμη­τή­ριο της οργά­νω­σης φαί­νε­ται πως ήταν η Κως, ενώ αυτό που προ­βλη­μα­τί­ζει είναι ο βαρύς οπλι­σμός και τα πυρο­μα­χικά που βρέ­θη­καν στην κατοχή τους, τα οποία και ανα­μέ­νε­ται να περά­σουν από βαλι­στι­κές έρευνες.

Στο νησί του Ιππο­κράτη, επι­κρα­τεί από χθες μεγάλη ανα­στά­τωση, από τις φήμες που έχουν κυκλο­φο­ρή­σει, ενώ ανα­μέ­νε­ται επίσημη ενη­μέ­ρωση από το αρχη­γείο της ΕΛΑΣ.

ΕΛΑΣ: “Σπάει το από­στημα του οργα­νω­μέ­νου εγκλή­μα­τος στην Κω”

Ποι­νι­κοί με πλούσιο παρελ­θόν είναι τα αρχη­γικά μέλη κυκλώ­μα­τος δια­κί­νη­σης ναρ­κω­τι­κών και παρά­τυ­πων μετα­να­στών που συνε­λή­φθη­σαν από την Ασφά­λεια Αττικής χθες σε συντο­νι­σμέ­νες επι­χει­ρή­σεις στην Κω, στην Αττική και στην Κοριν­θία.

Αστυ­νο­μι­κές πηγές ανα­φέ­ρουν ότι για πρώτη φορά μετά από χρόνια σπάει το «από­στημα» του οργα­νω­μέ­νου εγκλή­μα­τος στην Κω, όπου επί σειρά ετών υπήρχαν πλη­ρο­φο­ρίες για ανε­ξέ­λεγ­κτη δράση κυκλω­μά­των που δια­κι­νούν μεγάλες ποσό­τη­τες ναρ­κω­τι­κών αλλά και μετα­νά­στες. Χθες, συνε­λή­φθη­σαν περισ­σό­τερα από 35 άτομα (Έλληνες και αλλο­δα­ποί), ανάμεσά τους τα αρχη­γικά μέλη της οργά­νω­σης που είναι ποι­νι­κοί, γνωστοί στις Αρχές. Οι περισ­σό­τε­ρες από τις συλ­λή­ψεις έγιναν στην Κω. Κατα­σχέ­θη­καν σημα­ντι­κές ποσό­τη­τες κάν­να­βης και κοκα­ΐ­νης (σύμφωνα με τις πρώτες πλη­ρο­φο­ρίες κατα­σχέ­θη­καν περίπου 20 κιλά), όπως και όπλα και πυρο­μα­χικά.

Παρά τις υπό­νοιες της Ασφά­λειας ότι μπορεί να εμπλέ­κο­νται στο κύκλωμα και ένστο­λοι δεν προ­έ­κυ­ψαν στοι­χεία για κάτι τέτοιο. Σύμφωνα με τις πρώτες πλη­ρο­φο­ρίες, ανάμεσα στους υπό­πτους βρί­σκε­ται ένας πρά­κτο­ρας (υπεύ­θυ­νος για έκδοση εισι­τη­ρίων) και ένα άτομο που είχε συλ­λη­φθεί στο παρελ­θόν για πυρο­βο­λι­σμούς. Οι αστυ­νο­μι­κοί θα ερευ­νή­σουν, μεταξύ άλλων, το κατά πόσο τα μέλη του κυκλώ­μα­τος βρί­σκο­νται πίσω από προ­στα­σίες μαγα­ζιών στην Κω αλλά και πίσω από δια­κί­νηση ναρ­κω­τι­κών σε συγκε­κρι­μένα του­ρι­στικά σημεία. Η Αστυ­νο­μία ανα­μέ­νε­ται να προβεί σε επί­ση­μες ανα­κοι­νώ­σεις αύριο, προ­κει­μέ­νου να προ­λά­βει να ολο­κλη­ρώ­σει την επι­χεί­ρηση που μέχρι αργά χθες το βράδυ συνε­χι­ζό­ταν σε διά­φο­ρες περιο­χές της Αττικής, της Κοριν­θίας και της Κω.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.