ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Πόλεμος» για τις δηλώσεις Τσακαλώτου- Τελείωσε ή όχι η λιτότητα;

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Τσακαλώτος

Έντο­νη αντι­πα­ρά­θε­ση κυ­βέρ­νη­σης και αξιω­μα­τι­κής αντι­πο­λί­τευ­σης προ­κά­λε­σαν οι ανα­φο­ρές του υπουρ­γού Οι­κο­νο­μι­κών Ευ­κλεί­δη­Τσα­κα­λώ­του κατά την ομι­λία του χθες στην επι­τρο­πή Οι­κο­νο­μι­κών Υπο­θέ­σε­ων σχε­τι­κά με το αν τε­λεί­ω­σε ή όχι η λι­τό­τη­τα στην Ελ­λά­δα μετά τη συμ­φω­νία με τους δα­νει­στές

«Η κυ­βέρ­νη­ση δεν ωραιο­ποιεί την κα­τά­στα­ση ούτε και λέει ότι τε­λεί­ω­σε η λι­τό­τη­τα», δή­λω­σε χα­ρα­κτη­ρι­στι­κά ο υπουρ­γός Οι­κο­νο­μι­κών κατά τη δευ­τε­ρο­λο­γία.

«Είπε ο Ντέι­σελ­μπλουμ ότι από τη λι­τό­τη­τα αλ­λά­ζει η ατζέ­ντα. Ότι έχου­με ένα υφε­σια­κό πε­ριο­ρι­στι­κό πλαί­σιο – όχι μόνο στην Ελ­λά­δα αλλά και τη Γαλ­λία, την Ιτα­λία, την Πορ­το­γα­λία – δεν το έχει αρ­νη­θεί κα­νείς υπουρ­γός της Ε.Ε.», είπε ο υπουρ­γός Οι­κο­νο­μι­κών.

Ο κ. Τσα­κα­λώ­τος επέ­μει­νε ότι αυτή την ώρα η κυ­βέρ­νη­ση δεν μπο­ρεί να δώσει λε­πτο­μέ­ρειες για τα αντί­με­τρα που μπο­ρεί να προ­τεί­νει. «Να σας πω για πα­ρά­δειγ­μα, χωρίς να δε­σμευ­τώ, ότι θα μπο­ρού­σε να προ­βλε­φθεί για τους συ­ντα­ξιού­χους μεί­ω­ση του πο­σο­στού που πλη­ρώ­νουν για τα φάρ­μα­κα», ση­μεί­ω­σε ο υπουρ­γός.

Άμεση ήταν η αντί­δρα­ση της Ν.Δ. στις ανα­φο­ρές του κ. Τσα­κα­λώ­του. «Αδειά­ζει ο Τσα­κα­λώ­τος το Μα­ξί­μου: “Δεν υπάρ­χει συμ­φω­νία. Δεν ξέρω που θα κά­τσει”. Από τα πα­νη­γύ­ρια στην ήττα», έγρα­ψε αρ­χι­κά ο εκ­πρό­σω­πος της Ν.Δ. Βα­σί­λης Κι­κί­λιας.

Η αντί­δρα­ση του Μα­ξί­μου δεν άρ­γη­σε. Με non paper απά­ντη­σε στη Ν.Δ. ση­μειώ­νο­ντας με­τα­ξύ άλλων: «Η αμη­χα­νία της ΝΔ κάθε μέρα γί­νε­ται και πιο έκ­δη­λη. Σή­με­ρα έφτα­σε στο ση­μείο ενώ στην Επι­τρο­πή Οι­κο­νο­μι­κών της Βου­λής μι­λού­σε ο αρ­μό­διος Το­με­άρ­χης της, «κύ­κλοι» της να «ενη­με­ρώ­νουν» για τη συμ­φω­νία στους δια­δρό­μους της Βου­λής».

Τα περί λι­τό­τη­τας σχο­λί­α­σε ανώ­τε­ρος κυ­βερ­νη­τι­κός πα­ρά­γο­ντας. Σε συ­ζή­τη­σή του με δη­μο­σιο­γρά­φους, ο ίδιος επι­σή­μα­νε ότι «εγώ ξέ­ρε­τε δεν θριαμ­βο­λο­γώ. Λέω τα θε­τι­κά και τα αρ­νη­τι­κά. Προ­φα­νώς εγώ θα θε­ω­ρού­σα ότι δεν χρειά­ζε­ται καν να μπού­με στη συ­ζή­τη­ση για πε­ρι­κο­πή συ­ντά­ξε­ων. Δεν είπα ότι δεν υπάρ­χει λι­τό­τη­τα. Είπα ότι δεν θα έχου­με επι­πλέ­ον λι­τό­τη­τα. Τε­λειώ­νει η συ­ζή­τη­ση για πε­ρισ­σό­τε­ρη λι­τό­τη­τα στην Ελ­λά­δα».

Πηγή: real.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.