Διαπιστωτική πράξη για το υπαλληλικό προσωπικό

Στην έκδοση διαπιστωτικής πράξης σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 254 του Καλλικράτη για την κατάταξη σε προσωποπαγείς θέσεις του ενιαίου Δήμου Ρόδου υπαλλήλων των 10 καταργούμενων δήμων στο νησί προχώρησε χθες ο Δήμαρχος κ. Στάθης Κουσουρνάς.
Σύμφωνα με την απόφαση, που θα δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και θα ακολουθήσει άλλη για την κατανομή τους σε υπηρεσίες, στο νέο δήμο θα εργάζονται 993 μόνιμοι υπάλληλοι, 272 αορίστου χρόνου, 6 δικηγόροι και 8 αορίστου χρόνου μερικής απασχόλησης.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο κ. Κουσουρνάς πρόκειται στο προσεχές διάστημα να προχωρήσει στην πρόσληψη Γενικού Γραμματέα στο Δήμο Ρόδου ενώ βρίσκεται σε επαφές με διάφορα πρόσωπα που προτίθεται να προσλάβει ως ειδικούς συνεργάτες σε διάφορες θέσεις ευθύνης. Το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται για τις τελευταίες θέσεις είναι έκδηλο.
Εν πάση περιπτώσει ενώ έτσι έχουν τα πράγματα σε ότι αφορά το προσωπικό του Δήμου τα πρώτα προβλήματα με συμβασιούχους έχουν αρχίσει να εκδηλώνονται.
11 εργαζόμενοι σε παιδικούς σταθμούς του Δήμου Πεταλούδων ενημερώθηκαν ότι θα πρέπει να εγκαταλείψουν την εργασία τους μετά τη λήξη της σύμβασης εργασίας τους. Τη Δευτέρα πρόκειται να αντικατασταθούν από νέους εργαζόμενους.
Πρόκειται για 7 επιβλέποντες τα ανήλικα παιδιά, 3 καθαρίστριες και έναν αποθηκάριο οι οποίοι διατείνονται ότι με διαδοχικές συμβάσεις από το έτος 2003 εργάζονταν σε υπηρεσίες του Δήμου Πεταλουδών.
Υποστηρίζουν ακόμη ότι τους οφείλονται μισθοί του 2010, το δώρο Χριστουγέννων.
Οι 11 συμβασιούχοι απολύθηκαν την 31η Απριλίου 2010 προσέφυγαν αρμοδίως την 13η Μαϊου 2010 στο Μονομελές Πρωτοδικείο που με απόφαση του δεν τους δικαίωσε ενώ την 23η Δεκεμβρίου 2010 υπέβαλαν καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας.
Η τακτική αγωγή τους με την οποία ζητούν να αναγνωριστεί ότι οι συμβάσεις τους είναι αορίστου χρόνου και ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες έχει προσδιοριστεί για την 18η Ιανουαρίου 2011.