ΕΙΔΗΣΕΙΣ

WikiLeaks: Οι πέντε «οδηγίες» Κλίντον σε Τσίπρα μετά το δημοψήφισμα

news room 1 λεπτό ανάγνωση
45

Σε αγω­νιώ­δη ανα­ζή­τη­ση προ­σώ­πων που θα μπο­ρού­σαν να «συ­νε­τί­σουν» τον Αλέξη Τσί­πρα ώστε να μην τα σπά­σει με την Ε.Ε κατά την πρώτη φάση της πρω­θυ­πουρ­γί­ας του ως την ώρα υπο­γρα­φής του τρί­του μνη­μο­νί­ου, επι­δό­θη­κε ο αμε­ρι­κα­νι­κός πα­ρά­γο­ντας.

Τα στοι­χεία που διαρ­ρέ­ουν μέσω emails που έχει υπο­κλέ­ψει το WikiLeaks από τον Τζον Πο­ντέ­στα συ­νερ­γά­τη και σύμ­βου­λο δυο αμε­ρι­κα­νών προ­έ­δρων – Ομπά­μα και Κλί­ντον- είναι άκρως απο­κα­λυ­πτι­κά.

Ηδη είναι γνω­στή η επι­κοι­νω­νία του Πο­ντέ­στα με συ­νερ­γά­τι­δα του Κλί­ντον όπου δια­τυ­πώ­θη­κε το ερώ­τη­μα του Λευ­κού Οίκου κατά πόσο θα μπο­ρού­σε να επι­κοι­νω­νή­σει με τον κ. Τσί­πρα και να τον συμ­βου­λεύ­σει να προ­χω­ρή­σει σε συμ­φω­νία με τους δα­νει­στές.

Το πιο εν­δια­φέ­ρον e mail όπως ανα­φέ­ρει δη­μο­σί­ευ­μα της  «Κα­θη­με­ρι­νής της Κυ­ρια­κής» είναι εκεί­νο της 11ης Ιου­λί­ου με τις πέντε συμ­βου­λές Κλί­ντον στον έλ­λη­να πρω­θυ­πουρ­γό .

* ακόμη κι αν οι εταί­ροι έχουν πα­ρά­λο­γα αι­τή­μα­τα εκεί­νος να πα­ρα­μεί­νει ήρε­μος.

* Να το­νί­σει πως η ανα­γνώ­ρι­ση μιας ανα­διάρ­θρω­σης του χρέ­ους είναι ση­μα­ντι­κή νίκη για την Ελ­λά­δα και την ανά­πτυ­ξή της και θα έπρε­πε να πάει πέρα από την πα­ρα­δο­χή της που είχαν κα­τα­φέ­ρει οι προ­κά­το­χοι του κ. Τσί­πρα.

* να απο­κτή­σει εμπι­στο­σύ­νη και να δεί­ξει ότι η Ελ­λά­δα έχει τη διά­θε­ση και τη δυ­να­τό­τη­τα να εφαρ­μό­σει τις με­ταρ­ρυθ­μί­σεις και θα έπρε­πε να κι­νη­θεί όσο το δυ­να­τόν γρη­γο­ρό­τε­ρα ψη­φί­ζο­ντας βα­σι­κές με­ταρ­ρυθ­μί­σεις  από τη Βουλή τις επό­με­νες μέρες.

* Να θυ­μά­ται ότι η Μέρ­κελ αλλά και οι υπό­λοι­ποι Ευ­ρω­παί­οι ηγέ­τες έχουν πο­λι­τι­κούς πε­ριο­ρι­σμούς και ότι πρέ­πει να έχουν δυ­να­τή από­δει­ξη ότι η Ελ­λά­δα είναι απο­φα­σι­σμέ­νη για με­ταρ­ρυθ­μί­σεις και ευ­ε­λι­ξία.

Η εφη­με­ρί­δα διευ­κρι­νί­ζει πως τα emails δεν είναι με­τα­ξύ του κ. Κλί­ντον και Τσί­πρα αλλά των συ­νερ­γα­τών τους.

Επι­προ­σθέ­τως υπάρ­χει και ανταλ­λα­γή πλή­θους e .mails και με­τα­ξύ του Πο­ντέ­στα και άλλων στε­λε­χών της αμε­ρι­κα­νι­κής κυ­βέρ­νη­ση με  ελ­λη­νο­α­με­ρι­κα­νούς πα­ρά­γο­ντες όπως ο Φιλ. Αγ­γε­λί­δης και ο Μάικλ Δου­κά­κης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.