Οι αρχές στα ίχνη σπείρας μαστροπών!

Στα ίχνη σπείρας μαστροπών που με συγκεκαλυμμένο τρόπο μέσω χρησιδανείων και ιδιωτικών συμφωνητικών φέρεται να εκμεταλλεύεται τουλάχιστον 4 ροζ σπίτια στη συνοικία του Αγίου Φανουρίου βρίσκονται σύμφωνα με πληροφορίες οι αρχές.
Στην περιοχή λειτουργούν με νόμιμες άδειες περί τους 12 οίκους ανοχής παρότι ο νόμος δεν επιτρέπει τη στέγαση και λειτουργία ροζ επιχειρήσεων του είδους λόγω του χαρακτήρα της Μεσαιωνικής Πόλης και λόγω της γειτνίασης τους με κατοικίες.
Το τελευταίο κυρίως διάστημα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, κύκλωμα διαθέτει νεαρές κυρίες χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις, όπως άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και εξετάσεις από υγειονομική αρχή, σε ορισμένους από τους ανωτέρω οίκους ανοχής με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία των πελατών.
Το γεγονός έχει προκαλέσει αντιδράσεις από “συναδέλφισσες” τους αλλά και από τρανσέξουαλ που δραστηριοποιούνται στη συνοικία του Αγίου Φανουρίου καθώς έχουν δημιουργηθεί συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού.
Έγιναν έτσι καταγγελίες που φέρουν άτομα που δραστηριοποιούνται νόμιμα στην περιοχή ασκώντας το αρχαιότερο επάγγελμα να διαθέτουν μέσω προαγωγών τις ροζ κατοικίες τους σε νεαρές κυρίες, κυρίως αλλοδαπές, για να εκδίδονται κάτω από νομιμοφανείς συνθήκες.
Οι “τσατσάδες” και οι προαγωγοί συνάπτουν συμφωνίες για τη μίσθωση των χώρων οι οποίοι διατίθενται εν συνεχεία σε κύκλωμα το οποίο και τους εξοπλίζει με ιερόδουλες οι οποίες δεν έχουν άδειες ασκήσεως επαγγέλματος. Καταγγέλλεται επίσης ότι οι ιερόδουλες εισπράττουν μόνο ένα ελάχιστο μέρος από το αντίτιμο των ερωτικών συνευρέσεων ενώ το μεγαλύτερο μέρος διατίθεται για την παράνομη επιμίσθωση του χώρου αλλά και στους προαγωγούς.
Για το ζήτημα έχει ήδη ενημερωθεί η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου και αναμένονται εξελίξεις.