ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ακυρώθηκε απόφαση για την απέλαση Παλαιστίνιου

Δαμιανός Αθανασίου 1 λεπτό ανάγνωση
Αστυνομική Διεύθυνση

Με από­φα­ση της Ε’ Επι­τρο­πής Προ­σφυ­γών του Υπουρ­γεί­ου Εσω­τε­ρι­κών και Δοι­κη­τι­κής Ανα­συ­γκρό­τη­σης ακυ­ρώ­θη­κε πράξη του Αστυ­νο­μι­κού Διευ­θυ­ντή της Α’ Αστυ­νο­μι­κής Διεύ­θυν­σης Δω­δε­κα­νή­σου για την απέ­λα­ση του Πα­λαι­στί­νιου Ν. Α. του Μ. 33 ετών και ανα­γνω­ρί­στη­κε στο πρό­σω­πο του η ιδιό­τη­τα του πρό­σφυ­γα.

Το ιστο­ρι­κό της υπό­θε­σης όπως το πε­ριέ­γρα­ψε ο ίδιος σο­κά­ρει:

Ο 33χρο­νος υπέ­βα­λε τον Μάρ­τιο του 2012 αί­τη­ση ασύ­λου στην οποία ανέ­φε­ρε με­τα­ξύ άλλων πως κα­τα­δι­κά­στη­κε από ισ­ραη­λι­νό δι­κα­στή­ριο για επί­θε­ση σε Ισ­ραη­λι­νούς στρα­τιώ­τες σε 6 έτη φυ­λά­κι­σης, εκ των οποί­ων εξέ­τι­σε τα 4 χρό­νια.

Κα­τά­γε­ται από το χωριό Kafr Aloubd, στην πόλη Tul Karm, στην βό­ρεια Πα­λαι­στί­νη, είχε κα­τα­τα­γεί στον στρα­τό από το 1999 έως το 2001, στην μο­νά­δα 17 της φρου­ράς του πρω­θυ­πουρ­γού, η οι­κο­γέ­νεια του στη­ρί­ζει την Fatah και ο ίδιος ήταν μέλος της εν λόγω ορ­γά­νω­σης.

Μέσω της ορ­γά­νω­σης αυτής συμ­με­τεί­χε σε δια­δη­λώ­σεις για τα δι­καιώ­μα­τα των Πα­λαι­στι­νί­ων και τα επι­κοι­νω­νού­σε στα ΜΜΕ.

Εκτός από την συμ­με­το­χή σε δια­δη­λώ­σεις, δεν έχει προ­βεί σε κά­ποια άλλη ενέρ­γεια κατά του Ισ­ραη­λι­νού κρά­τους. Έχει συλ­λη­φθεί έξι φορές από τις ισ­ραη­λι­νές αρχές. Πρώτη φορά, το 2003, όπου κρα­τή­θη­κε για 90  ημέ­ρες στις ισ­ραη­λι­νές φυ­λα­κές Magedo. Κατά την κρά­τη­σή του τον χτύ­πη­σαν, ενώ μετά το πέρας των τριών μηνών αφέ­θη­κε ελεύ­θε­ρος. Τον θε­ω­ρού­σαν “επι­κίν­δυ­νο για το Ισ­ρα­ήλ”. Τε­λευ­ταία φορά τον συ­νέ­λα­βαν το 2005, πάλι λόγω της συμ­με­το­χής του σε δια­δη­λώ­σεις.

Σχε­τι­κά με τις συν­θή­κες  της κρά­τη­σής του ανέ­φε­ρε πως έχει υπο­στεί πλή­θος βα­σα­νι­στη­ρί­ων, για 20 ημέ­ρες τον είχαν σταυ­ρώ­σει γυμνό σε ένα πα­ρά­θυ­ρο, προ­σπά­θη­σαν να τον βιά­σουν, τον έβα­λαν να στέ­κε­ται όρ­θιος σε μια ντου­λά­πα και να ακού­ει ένα πολύ άσχη­μο θό­ρυ­βο.

Τα βα­σα­νι­στή­ρια ελάμ­βα­ναν χώρα σε ει­δι­κούς χώ­ρους, που ονο­μά­ζο­νται “Shinbek”  και “Shabak”. Σχε­τι­κά με την από­πει­ρα βια­σμού του  δή­λω­σε πως επει­δή αρ­νή­θη­κε να τους δώσει πλη­ρο­φο­ρί­ες, τον εκ­βί­α­ζαν, λέ­γο­ντας πως θα βιά­σουν την μη­τέ­ρα και την αδερ­φή του. Τον έδε­σαν σε ένα σκα­μνί και τον χτυ­πού­σαν με ένα πλα­στι­κό κα­λώ­διο. Στην συ­νέ­χεια ήρθε μια γυ­ναί­κα ντυ­μέ­νη προ­κλη­τι­κά, που τον έκανε να εκ­σπερ­μα­τί­σει.

Την επό­με­νη ημέρα τον έδε­σαν, τον γύ­ρι­σαν προς τον τοίχο και έβα­λαν το κε­φά­λι του σε μια σα­κού­λα που μύ­ρι­ζε πολύ άσχη­μα.

Όταν ένας άν­δρας προ­σπά­θη­σε να ει­σχω­ρή­σει, ο προ­σφεύ­γων   λι­πο­θύ­μη­σε και με­τα­φέρ­θη­κε   στο   νο­σο­κο­μείο.

Ο   προ­σφεύ­γων   κατά   την   διάρ­κεια   των βα­σα­νι­στη­ρί­ων του αντι­μι­λού­σε λέ­γο­ντας “τα έντο­μα όπως και εσάς θα έρθει η ώρα που θα τα πα­τή­σου­με”.

Θε­ω­ρεί πως κιν­δυ­νεύ­ει τόσο λόγω της κα­τά­στα­σης ανά­με­σα στην Πα­λαι­στί­νη και στο Ισ­ρα­ήλ, όσο και από τους ίδιους τους Πα­λαι­στί­νιους. Θε­ω­ρεί πως για το Ισ­ρα­ήλ θε­ω­ρεί­ται επι­κίν­δυ­νος, ενώ κιν­δυ­νεύ­ει από την Hamas, καθώς έχει ενα­ντιω­θεί δη­μό­σια στις πο­λι­τι­κές τους (μί­λη­σε σε ένα πα­λαι­στι­νια­κό κα­νά­λι).

Μά­λι­στα, θε­ω­ρεί πως η Hamas τον έχει στο­χο­ποι­ή­σει και πως το 2005 σκό­τω­σε έναν μα­κρι­νό συγ­γε­νή του αντί του ιδίου. Από τότε μέχρι την στιγ­μή που εγκα­τέ­λει­ψε την χώρα του η Hamas προ­σπά­θη­σε να τον σκο­τώ­σει τρεις φορές. Στην Ελ­λά­δα ει­σήλ­θε κατά το 2009.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • Daniel Nikolaou  /  29.07.2016 00:57

    βασανιστήριο εκσπερμάτισης πρώτη φορά ακούω…

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.