ΡΕΠΟΡΤΑΖ

35χρονος έκλεβε από εκκλησίες ιερά αντικείμενα

Δαμιανός Αθανασίου 1 λεπτό ανάγνωση
διαρρηξη

Eνώ­πιον του Μο­νο­με­λούς Πλημ­με­λειο­δι­κεί­ου Ρόδου θα εκ­δι­κα­στεί υπό­θε­ση με κα­τη­γο­ρού­με­νο για δια­κε­κρι­μέ­νη κλοπή πράγ­μα­τος αφιε­ρω­μέ­νου στη θρη­σκευ­τι­κή λα­τρεία, έναν 35χρονο Ρο­δί­τη.

Στον 35χρονο έχει επι­βλη­θεί ποινή φυ­λά­κι­σης 4 ετών, με­τα­τρέ­ψι­μη προς 5 ευρώ ημε­ρη­σί­ως από το Μο­νο­με­λές Εφε­τείο Δω­δε­κα­νή­σου, για δια­κε­κρι­μέ­νες κλο­πές.

Συ­νε­λή­φθη ει­δι­κό­τε­ρα την 23η Ιου­λί­ου 2013 από αστυ­νο­μι­κούς του ΑΤ Ια­λυ­σού για δια­κε­κρι­μέ­νες κλο­πές και με την δι­κο­γρα­φία που είχε σχη­μα­τι­στεί είχε δια­πι­στω­θεί ότι ευ­θύ­νε­ται και για την κλοπή ιερών αντι­κει­μέ­νων από το Ναό του Αγίου Νε­κτα­ρί­ου στο Φα­λη­ρά­κι.

Ο δρά­στης επι­χεί­ρη­σε να διαρ­ρή­ξει το πα­γκά­ρι ανε­πι­τυ­χώς και στη συ­νέ­χεια αφαί­ρε­σε σκεύη συ­νο­λι­κής αξίας 1.000 ευρώ πε­ρί­που.

Επί­σης την 23.45 ώρα της 19ης Ιου­λί­ου 2013 αστυ­νο­μι­κοί του ΑΤ Ια­λυ­σού ενη­με­ρώ­θη­καν τη­λε­φω­νι­κά ότι ένας νε­α­ρός δια­πράτ­τει κλοπή σε οικία επί της οδού Αγίας Πα­ρα­σκευ­ής, στην Κρε­μα­στή. Με­τέ­βη­σαν στο ση­μείο, όπου τους ανέ­με­νε μια υπή­κο­ος Αλ­βα­νί­ας η οποία τους ενη­μέ­ρω­σε ότι λίγη ώρα πριν, ενώ κα­θό­ταν στο σα­λό­νι της διώ­ρο­φης μο­νο­κα­τοι­κί­ας, ιδιο­κτη­σί­ας της, άκου­σε θό­ρυ­βο στα δω­μά­τια του πρώ­του ορό­φου.

Οταν ανέ­βη­κε για να δει τι συμ­βαί­νει, εντό­πι­σε στην κρε­βα­το­κά­μα­ρα ένα άτομο ηλι­κί­ας 35 ετών πε­ρί­που, ύψους 1,65μ. πε­ρί­που, με­λα­χρι­νό, με κοντά μαύρα μαλ­λιά και ουλή στο πρό­σω­πο να έχει ανοί­ξει και να ψά­χνει τα συρ­τά­ρια κο­μο­δί­νου χωρίς να προ­λά­βει να αφαι­ρέ­σει κάτι. Στη συ­νέ­χεια τον κά­λε­σε να εξέλ­θει της οι­κί­ας της, πράγ­μα το οποίο και έπρα­ξε.

Ο δρά­στης εγκα­τέ­λει­ψε το δω­μά­τιο και η αλ­λο­δα­πή λίγη ώρα αρ­γό­τε­ρα, άκου­σε θό­ρυ­βο από σπά­σι­μο τζα­μιών, που προ­έρ­χο­νταν από οικία πολύ κοντά στην δική της.

Αφού υπέ­δει­ξε το σπίτι στους αστυ­νο­μι­κούς, αυτοί με­τέ­βη­σαν στο ση­μείο και αντι­λή­φθη­καν ένα άτομο να εξέρ­χε­ται από δι­πλα­νή πο­λυ­κα­τοι­κία, κρα­τώ­ντας μία τσά­ντα, να θέτει σε κί­νη­ση δί­κυ­κλο μο­το­πο­δή­λα­το χρώ­μα­τος λευ­κού και να δια­φεύ­γει προς άγνω­στη κα­τεύ­θυν­ση από τη Λε­ω­φό­ρο Ελευ­θε­ρί­ας.

Ο δρά­στης είχε διαρ­ρή­ξει δύο δια­με­ρί­σμα­τα πο­λυ­κα­τοι­κί­ας επί της οδού Αγίας Πα­ρα­σκευ­ής στην Κρε­μα­στή, σπά­ζο­ντας τζά­μια πα­ρα­θύ­ρων. Τραυ­μα­τί­σθη­κε και άφησε στο χώρο εμ­φα­νή ση­μά­δια αί­μα­τος.

Περί ώρα 02.00 της 20ης Ιου­λί­ου 2013 άγνω­στος ενη­μέ­ρω­σε τη­λε­φω­νι­κά τους αστυ­νο­μι­κούς ότι ένα άτομο με ίδια χα­ρα­κτη­ρι­στι­κά, κι­νεί­ται στο πάρ­κινγκ του ξε­νο­δο­χεί­ου AVRA BEACH. Oι αστυ­νο­μι­κοί δια­πί­στω­σαν ότι στο πάρ­κινγκ είχαν πα­ρα­βια­στεί, δύο Ι.Χ.Ε αυ­το­κί­νη­τα. Στα οχή­μα­τα βρέ­θη­καν ομοί­ως ίχνη αί­μα­τος.

Οι αστυ­νο­μι­κοί προ­σή­γα­γαν τον κα­τη­γο­ρού­με­νο την 21.00 ώρα της 22ας Ιου­λί­ου 2013. Σε έρευ­να που διε­νερ­γή­θη­κε στο σπίτι του βρέ­θη­καν και κα­τα­σχέ­θη­καν είδη ρου­χι­σμού, ρο­λό­για, κι­νη­τά τη­λέ­φω­να, χρυ­σα­φι­κά και φο – μπι­ζού.

Κατά την προ­α­νά­κρι­ση προ­έ­κυ­ψε ότι ο ανω­τέ­ρω δρά­στης, χρη­σι­μο­ποιώ­ντας δί­κυ­κλο μο­το­πο­δή­λα­το ιδιο­κτη­σί­ας του πα­τέ­ρα του, στην ευ­ρύ­τε­ρη πε­ριο­χή της Ια­λυ­σού, Κρε­μα­στής και Πα­ρα­δει­σί­ου, διερ­ρή­γνυε οι­κί­ες, δω­μά­τια ξε­νο­δο­χεί­ων και αυ­το­κί­νη­τα, σπά­ζο­ντας τα τζά­μια πα­ρα­θύ­ρων με χρήση πέ­τρας και αφαι­ρού­σε χρυ­σα­φι­κά, κο­σμή­μα­τα, κι­νη­τά τη­λέ­φω­να, χρη­μα­τι­κά ποσά και άλλα αντι­κεί­με­να τα οποία στην συ­νέ­χεια πω­λού­σε.

Ως συ­νή­γο­ρος υπε­ρά­σπι­σής του πα­ρί­στα­ται ο δι­κη­γό­ρος κ. Μ. Βλά­χος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.