ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ντάισελμπλουμ: Να μειωθεί η χρηματοδότηση σε χώρες που αρνούνται πρόσφυγες

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Ντάισελμπλουμ

Ο πρό­ε­δρος του Eurogroup Γερούν Ντάι­σελ­μπλουμ πρό­τεινε να δίνο­νται λιγό­τερα χρήματα από ευρω­παϊ­κούς πόρους στις χώρες της Ευρω­παϊ­κής Ένωσης που αρνού­νται να υπο­δε­χθούν πρό­σφυ­γες.

Όπως ανα­φέ­ρει η γερ­μα­νική εφη­με­ρίδα Frankfurter Allgemeine, ο Ντάι­σελ­μπλουμ αντέ­δρασε με αυτό τον τρόπο στη νίκη στις εκλογές στην Πολωνία του ευρω­σκε­πτι­κι­στι­κού, συντη­ρη­τι­κού Κόμ­μα­τος Νόμος και Δικαιο­σύνη (PiS).

Το κόμμα του Γιά­ρο­σλαβ Κατσίν­σκι είχε ταχθεί στη διάρ­κεια της προ­ε­κλο­γι­κής εκστρα­τείας κατά της υπο­δο­χής στην Πολωνία μου­σουλ­μά­νων προ­σφύ­γων.

Ο πρό­ε­δρος του Eurogroup δήλωσε ότι χώρες όπως η Πολωνία λαμ­βά­νουν κάθε χρόνο εκα­τομ­μύ­ρια ευρώ από την ΕΕ και γι’ αυτό ανα­μέ­νο­νται ανταλ­λάγ­ματα.

«Σε δια­φο­ρε­τική περί­πτωση ίσως θα πρέπει να χρη­σι­μο­ποι­ή­σουμε ένα μέρος του ευρω­παϊ­κού προ­ϋ­πο­λο­γι­σμού –για παρά­δειγμα τους πόρους που θα δίνο­νταν στην Πολωνία, την Τσεχία και την Ουγ­γα­ρία– για να χρη­μα­το­δο­τή­σουμε την φρο­ντίδα των αιτού­ντων άσυλο στην Τουρκία», τόνισε, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο Ντάι­σελ­μπλουμ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.