ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αντίθετος σε αναθεώρηση της Σένγκεν ο Δ. Αβραμόπουλος

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Αβραμόπουλος

Την αντί­θεσή του με το ενδε­χό­μενο ανα­θε­ώ­ρη­σης της Συν­θή­κης Σέγκεν δια­τυ­πώ­νει ο επί­τρο­πος Μετα­να­στευ­τι­κής Πολι­τι­κής Δημή­τρης Αβρα­μό­που­λος, επι­ση­μαί­νο­ντας ότι δεν πρό­κει­ται να βάλει την υπο­γραφή του κάτω από μια τέτοια πρω­το­βου­λία.

Σε συνέ­ντευξή του στην “Καθη­με­ρινή” ο κ. Αβρα­μό­που­λος σημειώ­νει ότι “η Σένγκεν δεν είναι πρό­βλημα αλλά η λύση, αρκεί να γίνεται σωστή χρήση των εργα­λείων που παρέχει” και τονίζει: “Η συνθήκη αυτή είναι η μεγα­λύ­τερη κατά­κτηση των Ευρω­παίων πολιτών, το καλύ­τερο παρά­δειγμα ευρω­παϊ­κής ολο­κλή­ρω­σης”.

Εξάλλου, ο κ. Αβρα­μό­που­λος τονίζει ότι “δε υπάρχει κατα­γε­γραμ­μένη περί­πτωση σε ευρω­παϊκή χώρα όπου πρό­σφυ­γας ή παρά­τυ­πος μετα­νά­στης έχει απο­δε­δειγ­μένα εμπλα­κεί σε τρο­μο­κρα­τι­κές ενέρ­γειες (…) Προ­σω­πικά αμφι­βάλλω αν μπορεί να υπάρξει δια­σύν­δεση μετα­νά­στευ­σης και τρο­μο­κρα­τίας…”.

Ο επί­τρο­πος Μετα­να­στευ­τι­κής Πολι­τι­κής χαρα­κτη­ρί­ζει ως θετική τη συνά­ντηση του προ­έ­δρου της Ευρω­παϊ­κής Επι­τρο­πής Ζαν Κλοντ Γιούν­κερ με τον Πρόεδρο της Τουρ­κίας Ταγίπ Ερντο­γάν και σημειώ­νει: “Αυτήν τη στιγμή συζη­τούμε το action plan που θέτει την Τουρκία προ των ευθυνών της”.

Ανα­φε­ρό­με­νος τέλος στην απόφαση της Σλο­βε­νίας να επι­τρέ­ψει στον στρατό να βοη­θή­σει την αστυ­νο­μία, ο κ. Αβρα­μό­που­λος τονίζει: “Οι πρό­σφυ­γες δεν είναι εχθροί για να ανα­πτύ­ξουμε το αμυ­ντικό μας σύστημα, είναι απελ­πι­σμέ­νοι άνθρω­ποι”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.