ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Από τις 15 Οκτωβρίου η διανομή πετρελαίου θέρμανσης-Αγνωστο πού θα διαμορφωθεί η τιμή του

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Πετρέλαιο

Αν και σε λίγες ημέρες, και συγκε­κρι­μένα στις 15 Οκτω­βρίου, θα αρχίσει επι­σή­μως η διάθεση πετρε­λαίου θέρ­μαν­σης, η κυβέρ­νηση δεν έχει ξεκα­θα­ρί­σει εάν είναι στις προ­θέ­σεις της να μειώσει τον Ειδικό Φόρο Κατα­νά­λω­σης, κάτι που καθιστά θολό το τοπίο σχετικά με τη δια­μόρ­φωση της τιμής του καυ­σί­μου.

Οι ομο­σπον­δίες των βεν­ζι­νο­πω­λών, ΠΟΠΕΚ και ΟΒΕ, με επι­στο­λές τους προς την ηγεσία του υπουρ­γείου Οικο­νο­μι­κών, ζητούν να πέσει ο ΕΦΚ στα 60 ευρώ ανά χίλια λίτρα, από 330 ευρώ που είναι σήμερα.

Με τον τρόπο αυτό η τιμή του, αν ξεκι­νούσε τώρα η διάθεση του πετρε­λαίου, θα ήταν στο 0,65 ευρώ το λίτρο ή 650 ευρώ τα χίλια λίτρα.

Όπως σημειώ­νει η Ημε­ρη­σία, στο μνη­μό­νιο δεν υπάρχει αναφορά που να δεσμεύει την κυβέρ­νηση να μην μειώσει τον ΕΦΚ.

Οι φορείς εκπρο­σώ­πη­σης των πρα­τη­ριού­χων και δια­νο­μέων καυ­σί­μων επι­κα­λού­νται τις προ­ε­κλο­γι­κές εξαγ­γε­λίες των κυβερ­νη­τι­κών στε­λε­χών και ζητούν την επι­στροφή του ΕΦΚ στα επίπεδα του 2011. Κάτι τέτοιο θα απο­τε­λούσε σημα­ντική ελά­φρυνση για τα νοι­κο­κυ­ριά.

in.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.