ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο ΣΥΡΙΖΑ στήνει… επιχείρηση για παράκαμψη της Κωνσταντοπούλου στη Βουλή

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Κωνσταντοπούλου

Την ακύρωση της Ζωής Κων­στα­ντο­πού­λου στις δια­δι­κα­σίες ψήφισης της νέας συμ­φω­νίας με τη μορφή του κατε­πεί­γο­ντος επι­χει­ρεί η κυβέρ­νηση και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κοι­νο­βου­λευ­τι­κός εκπρό­σω­πος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης επι­κοι­νώ­νησε την Τρίτη με μέλη της Διά­σκε­ψης των προ­έ­δρων ώστε αυτή να συνε­δριά­σει το μεση­μέρι, αντί για τις 9.30 το βράδυ, χωρίς τη Ζωή Κων­στα­ντο­πού­λου.

Έτσι να διε­ξα­χθεί νωρί­τερα η συνε­δρί­αση της Διά­σκε­ψης των προ­έ­δρων της Βουλής ζητούν 12 από τα 20 μέλη της Διά­σκε­ψης των προ­έ­δρων της Βουλης με επι­στολή τους στην πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κων­στα­ντο­πού­λου.

Στόχος είναι να συνε­δριά­σουν ακόμη και σήμερα οι αρμό­διες επι­τρο­πές προ­κει­μέ­νου να συζη­τή­σουν το νομο­σχέ­διο με το κείμενο της συμ­φω­νίας στην όποια κατέ­ληξε η ελλη­νική κυβέρ­νηση με τους εταί­ρους.

Την Τρίτη ο Αλέξης Τσίπρας με επι­στολή του στην πρόεδρο της Βουλής ζήτησε την άμεση σύγκληση της Ολο­μέ­λειας της Βουλής – που βρί­σκε­ται σε καλο­και­ρινή αργία- ώστε να ψηφι­στεί η νέα συμ­φω­νία την Πέμπτη, επι­κα­λού­με­νος την κρι­σι­μό­τη­τας της κατά­στα­σης.

Για θεσμική τυπο­λα­τρία, στα όρια του προ­σχή­μα­τος, κατη­γό­ρησε την Τετάρτη την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κων­στα­ντο­πού­λου ο υπουρ­γός Εσω­τε­ρι­κών Νίκος Βούτσης.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.