ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αύξηση 12,5% στην επιβατική κίνηση το 7μηνο του 2015 στα αεροδρόμια-Ανοδος στη Ρόδο

news room 1 λεπτό ανάγνωση
αεροδρόμιο

Αύξηση 12,5% σημειώ­θηκε στην επι­βα­τική κίνηση των αερο­δρο­μίων το επτά­μηνο του 2015 σε σχέση με το αντί­στοιχο διά­στημα του 2014, σύμφωνα με τα στα­τι­στικά στοι­χεία της ΥΠΑ. Συγκε­κρι­μένα, δια­κι­νή­θη­καν 26,5 εκατ. επι­βά­τες. Η αύξηση στο σύνολο των πτήσεων το ίδιο διά­στημα ήταν της τάξης του 7,7%.

Πιο ανα­λυ­τικά, όπως προ­κύ­πτει από τα στα­τι­στικά στοι­χεία της ΥΠΑ για την κίνηση των αερο­δρο­μίων το επτά­μηνο του 2015 προ­κύ­πτουν τα εξής :

Ο συνο­λι­κός αριθμός των πτήσεων στα ελλη­νικά αερο­δρό­μια έφθασε τις 243.321 χιλιά­δες (από τις οποίες 105.644 εσω­τε­ρι­κού και 137.677 εξω­τε­ρι­κού) παρου­σιά­ζο­ντας αύξηση +7,7% (+10,7% στις πτήσεις εσω­τε­ρι­κού και +5,5% στις πτήσεις εξω­τε­ρι­κού), σε σχέση με τον αντί­στοιχο διά­στημα του 2014 όπου είχαν πραγ­μα­το­ποι­η­θεί 226.000 χιλιά­δες πτήσεις.

Ο συνο­λι­κός αριθμός των δια­κι­νη­θέ­ντων επι­βα­τών το επτά­μηνο του 2015 έφθασε τα 26,5 εκα­τομ­μύ­ρια παρου­σιά­ζο­ντας αύξηση +12,5% σε σχέση με τον αντί­στοιχο διά­στημα του 2014 όπου είχαν δια­κι­νη­θεί 23,5 εκα­τομ­μύ­ρια επι­βά­τες.

ΣΥΝΟΛΟ ΠΤΗΣΕΩΝ ( ΕΣΩΤ. ΚΑΙ ΕΞΩΤ. ) ΣΥΝΟΛΟ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ( ΕΣΩΤ. ΚΑΙ ΕΞΩΤ. )

7ΜΗΝΟ ΄14 : 226.000 χιλιά­δες 23,595.766 εκα­τομ­μύ­ρια

7ΜΗΝΟ ΄15 : 243.321 χιλιά­δες 26,555.664 εκα­τομ­μύ­ρια

ΜΕΤΑΒΟΛΗ : +7,7% + 12,5%

*Αύξηση +12,75% στη συνο­λική επι­βα­τική κίνηση( εσωτερικού-εξωτερικού ) τον Ιούλιο του 2015

Από τα στα­τι­στικά στοι­χεία για τον Ιούλιο του 2015 προ­κύ­πτουν τα εξής :

Δια­κι­νή­θη­καν στα ελλη­νικά αερο­δρό­μια 7,7 εκα­τομ­μύ­ρια επι­βά­τες τον Ιούλιο του 2015, η αύξηση (επι­βά­τες εσω­τε­ρι­κού και εξω­τε­ρι­κού) έφτασε το +12,75%. Συγκρι­μένα το ποσοστό αύξησης για τους επι­βά­τες εσω­τε­ρι­κού έφτασε το +20,65%, ενώ το ποσοστό αύξησης για τους επι­βά­τες εξω­τε­ρι­κού έφτασε το +4,85%.

*Στα αερο­δρό­μια Αθηνών, Ηρα­κλείου, Ρόδου, Θεσ­σα­λο­νί­κης και Κέρ­κυ­ρας κατα­γρά­φε­ται η μεγα­λύ­τερη επι­βα­τική κίνηση για τον Ιούλιο του 2015

Ενδει­κτικά τα αερο­δρό­μια Αθηνών, Ηρα­κλείου, Ρόδου, Θεσ­σα­λο­νί­κης και Κέρ­κυ­ρας σύμφωνα με τα στα­τι­στικά στοι­χεία της ΥΠΑ παρου­σί­α­σαν τη μεγα­λύ­τερη επι­βα­τική κίνηση για το μήνα Ιούλιο.

Α/Δ ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΑΚΙΝΟΥΜΕΝΩΝ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΙΟΥΛΙΟΥ 2015

*ΑΘΗΝΑ 2,14 εκα­τομ­μύ­ρια επι­βά­τες

*ΗΡΑΚΛΕΙΟ 1,15 εκα­τομ­μύ­ρια επι­βά­τες

*ΡΟΔΟΣ 889 χιλιά­δες επι­βά­τες

*ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 656 χιλιά­δες επι­βά­τες

*ΚΕΡΚΥΡΑ 516 χιλιά­δες επι­βά­τες

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.