Επεχείρησαν να βάλουν φωτιά στα γραφεία του Συλλόγου Μουσουλμάνων

Φωτιά έβαλαν χθες τα ξημερώματα άγνωστοι δράστες στα γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου Μουσουλμάνων Ρόδου. Κάποιοι σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, πέταξαν ένα αναμμένο στουπί στην είσοδο του οικήματος που στεγάζει το σύλλογο. Αμέσως άρπαξε φωτιά που έγινε αιτία, να σπάσουν τα τζάμια της εισόδου.
Ωστόσο οι περίοικοι κάλεσαν την Πυροσβεστική που έσβησε τη φωτιά πριν επεκταθεί στο εσωτερικό των γραφείων και γίνει αιτία να γίνουν παρανάλωμα του πυρός και οι παρακείμενες κατοικίες.
Στον τόπο της πυρκαγιάς έσπευσε άμεσα ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ζαμαντάκης και αρκετά μέλη που θέλησαν να μάθουν τι συμβαίνει. Στα γραφεία του Συλλόγου Μουσουλμάνων «Η Αδελφοσύνη» έσπευσε και ο πρόξενος του Τουρκικού Προξενείου στη Ρόδο.
Την υπόθεση αναμένεται να «φωτίσουν» οι καταθέσεις των περιοίκων στην Αστυνομία.
Με δηλώσεις του στη «δ» ο πρόεδρος του Συλλόγου Μουσουλμάνων εξέφρασε την αγανάκτησή του για την επίθεση που έγινε.
«Δεν μπορώ να δώσω μια εξήγηση για αυτό που έγινε. Πιστεύω πως πρόκειται για τα ίδια άτομα, που προσπάθησαν να κάψουν τα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΚΚΕ και έκαναν τους βανδαλισμούς στους χώρους, που στεγάζουν τη ΝΕ του ΠΑΣΟΚ. Καταλήγω στο συμπέρασμα αυτό και από τα συνθήματα, που έγραψαν οι δράστες στον τοίχο του κτηρίου», τόνισε ο κ. Ζαμαντάκης.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο πρόεδρος και άλλα μέλη του συλλόγου ευρίσκοντο προχθές μέχρι αργά το βράδυ στα γραφεία του αλλά δεν αντελήφθησαν κάποια ύποπτη κίνηση.
Στον τοίχο του κτηρίου οι δράστες της επίθεσης έγραψαν ανορθόγραφα τα εξής:
«Θάνατος στους Ντονμέ. Οι Σημίτες είτε είναι Μουσουλμάνοι, Εβραίοι ή Χριστιανοί παραμένουν πάντοτε το έθνος των λεπρών. Μια Σπιναλόγκα δεν είναι αρκετή, μολύνθηκε όλο το νησί. Απολύμανση τώρα στους θαλάμους αερίων. Ολική κάθαρση στους σιωνιστές. Ισοπέδωση του Ισραήλ. Δόξα και τιμή στη Χρυσή Αυγή»