ΕΙΔΗΣΕΙΣ

S. O. S. από τους Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας για τις καλοκαιρινές πτήσεις προβλέπουν οι

news room 2 λεπτά ανάγνωση
πύργος ελέγχου

Όπως ανα­φέ­ρουν, το υπάρ­χον, απαρ­χαιω­μέ­νο, σύ­στη­μα τέ­θη­κε σε λει­τουρ­γία το 1999, ενό­ψει των Ολυ­μπια­κών Αγώ­νων, και έχει συ­μπλη­ρώ­σει τον κύκλο ζωής του, ενώ κά­νουν λόγο και για ελ­λεί­ψεις σε προ­σω­πι­κό. Το­νί­ζουν πά­ντως ότι δεν δια­κυ­βεύ­ε­ται η ασφά­λεια των πτή­σε­ων στην Ελ­λά­δα.

Προει­δο­ποί­η­ση των ελεγ­κτών ενα­έ­ριας κυ­κλο­φο­ρί­ας οτι την κα­λο­και­ρι­νή πε­ρί­ο­δο ανα­μέ­νε­ται να πα­ρου­σια­στούν προ­βλη­μα­τα στις πτή­σεις από και προς τα ελ­λη­νι­κά αε­ρο­δρό­μια.

Αιτία, όπως υπο­στη­ρί­ζουν, οι ελ­λεί­ψεις σε προ­σω­πι­κό σε συν­δυα­σμό με τα απαρ­χαιω­μέ­να συ­στή­μα­τα αε­ρο­ναυ­τι­λί­ας.

Η ομο­σπον­δία των ελεγ­κτών ενα­έ­ριας κυ­κλο­φο­ρί­ας δια­τεί­νε­ται ότι θα πρέ­πει να προ­σλη­φθούν πε­ρί­που 50 ελεγ­κτές προ­κει­μέ­νου να κα­λυ­φθούν κενά προ­σω­πι­κού ενώ ζη­τούν και την αντι­κα­τά­στα­ση των συ­στη­μά­των αε­ρο­ναυ­τι­λί­ας που χρη­σι­μο­ποιούν.

Όπως ανα­φέ­ρουν, το υπάρ­χον σύ­στη­μα τέ­θη­κε σε λει­τουρ­γία το 1999, ενό­ψει των Ολυ­μπια­κών Αγώ­νων, και έχει συ­μπλη­ρώ­σει τον κύκλο ζωής του. Οι ελεγ­κτές το­νί­ζουν πά­ντως ότι δεν δια­κυ­βεύ­ε­ται η ασφά­λεια των πτή­σε­ων στην Ελ­λά­δα.

Το 2015 ανα­μέ­νε­ται να είναι μία ακόμα χρο­νιά με υψηλή επι­βα­τι­κή κί­νη­ση για τα ελ­λη­νι­κά αε­ρο­δρό­μια μετά το 2014, όταν και δια­κι­νή­θη­καν πε­ρί­που 45 εκα­τομ­μύ­ρια επι­βά­τες, επί­δο­ση που απο­τε­λεί την κα­λύ­τε­ρη όλων των επο­χών. Τα στοι­χεία για το πρώτο τρί­μη­νο του 2015 κα­τα­γρά­φουν αύ­ξη­ση της επι­βα­τι­κής κί­νη­σης στα ελ­λη­νι­κά αε­ρο­δρό­μια, με τις εκτι­μή­σεις μόνο για το Ελευ­θέ­ριος Βε­νι­ζέ­λος να κά­νουν λόγο για αύ­ξη­ση που θα κυ­μαν­θεί κοντά στο 20% συ­γκρι­τι­κά με το 2014.

Την ίδια ώρα η υπη­ρε­σία πο­λι­τι­κής αε­ρο­πο­ρί­ας υπέ­γρα­ψε νέο μνη­μό­νιο συ­νερ­γα­σί­ας με την τουρ­κι­κή πο­λι­τι­κή αε­ρο­πο­ρία, το οποίο αφορά σε θέ­μα­τα αε­ρο­με­τα­φο­ρών κοι­νού εν­δια­φέ­ρο­ντος.

Η νέα συμ­φω­νία, προ­βλέ­πει με­τα­ξύ άλλων, αύ­ξη­ση των εβδο­μα­διαί­ων τα­κτι­κών δρο­μο­λο­γί­ων προς κάθε χώρα από 31 σε 52 με προ­ο­ρι­σμούς την Αθήνα και την Θεσ­σα­λο­νί­κη στην Ελ­λά­δα και την Κων­στα­ντι­νού­πο­λη και την Σμύρ­νη στην γει­το­νι­κή χώρα.

Οι ελ­λη­νι­κές εται­ρεί­ες θα διε­ξά­γουν δρο­μο­λό­για εφε­ξής από τη Ρόδο, τη Μύ­κο­νο και την Σα­ντο­ρί­νη προς την Κων­στα­ντι­νού­πο­λη και την Σμύρ­νη ενώ οι τουρ­κι­κές θα έχουν τη δυ­να­τό­τη­τα πτή­σε­ων προς τις δύο με­γα­λύ­τε­ρες ελ­λη­νι­κές πό­λεις από την Ατ­τά­λεια, την Τρα­πε­ζού­ντα και το Νεβ­σε­χίρ.

Με το νέο μνη­μό­νιο συ­νερ­γα­σί­ας ικα­νο­ποιεί­ται και το πάγιο αί­τη­μα της ελ­λη­νι­κής πλευ­ράς για την πα­ρο­χή επι­πλέ­ον, βιώ­σι­μων χρο­νο­θυ­ρί­δων στο αε­ρο­δρό­μιο Κεμάλ Ατα­τούρκ της Κων­στα­ντι­νού­πο­λης. Στις ελ­λη­νι­κές αε­ρο­πο­ρι­κές εται­ρεί­ες θα πα­ρα­χω­ρη­θούν δύο νέες χρο­νο­θυ­ρί­δες.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.