ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κάλυμνος: Ξεκίνησε η τοποθέτηση 16 λυόμενων οικίσκων για τους μετανάστες

news room 1 λεπτό ανάγνωση
λυόμενα

Ξε­κί­νη­σαν χθες Πα­ρα­σκευή και συ­νε­χί­ζο­νται, οι ερ­γα­σί­ες για την το­πο­θέ­τη­ση 16 λυό­με­νων οι­κί­σκων, στο λι­μά­νι Κα­λύ­μνου, στον χώρο που βρί­σκε­ται πίσω από το κτί­ριο του πα­λαιού Δη­μο­τι­κού Φόρου, προ­κει­μέ­νου να φι­λο­ξε­νούν προ­σω­ρι­νά διερ­χό­με­νους από την Κά­λυ­μνο με­τα­νά­στες-πρό­σφυ­γες.

Οι οι­κί­σκοι το­πο­θε­τού­νται με δα­πά­νες του Ο.Η.Ε. και σε έκτα­ση πε­ρί­που 900 τ.μ. που δια­τέ­θη­κε από το ΔΛΤ Κα­λύ­μνου, κα­τό­πιν αι­τή­μα­τος της Ύπα­της Αρ­μο­στεί­ας του Ο.Η.Ε.

Οι εν λόγω οι­κί­σκοι έχουν δυ­να­μι­κό­τη­τα να φι­λο­ξε­νή­σουν πε­ρί­που 80 με­τα­νά­στες και ως θέση το­πο­θέ­τη­σης τους επι­λέ­χτη­κε ο κε­ντρι­κός λι­μέ­νας Κα­λύ­μνου που προ­τά­θη­κε από την Ύπατη Αρ­μο­στεία του Ο.Η.Ε. προ­κει­μέ­νου να βρί­σκο­νται πλη­σί­ον των αρχών, για την διεκ­πε­ραί­ω­ση των απα­ραί­τη­των δι­καιο­λο­γη­τι­κών τους τα­χύ­τε­ρα.

Στον εσω­τε­ρι­κό χώρο των οι­κί­σκων και στο μέσο πε­ρί­που, υπάρ­χει και μία δια­χω­ρι­στι­κή κουρ­τί­να που ανοι­γο­κλεί­νει.

Πλη­σί­ον των οι­κί­σκων πρό­κει­ται να το­πο­θε­τη­θούν και χη­μι­κές τουα­λέ­τες και ήδη ξε­κί­νη­σαν οι ερ­γα­σί­ες από συ­νερ­γείο της ΔΕΥΑΚ.

kalymnos-news.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.