Αθλητικά

Γ’ Εθνική Κατηγορία: Οι ομάδες ζήτησαν από τον Αυγενάκη να έχουν… φωνή

Εκπρόσωποι των ομάδων του Ηρακλείου Κρήτης, που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας, συναντήθηκαν με τον Λευτέρη Αυγενάκη, με κύριο θέμα της συζήτησης να είναι η εκπροσώπηση των ομάδων της Γ’Εθνικής στην ΕΠΟ.
Αναλυτικά η ανακοίνωση που εκδόθηκε προς ενημέρωση:
«Συνάντηση με εκπροσώπους των ποδοσφαιρικών ομάδων του Ηρακλείου, που θα συμμετέχουν στον όμιλο της Κρήτης στην Γ’ Εθνική, είχε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, κατόπιν αιτήματός τους.
Συμμετείχαν οι Μιχάλης Γεωργιάδης (πρόεδρος ΠΑΣΑ Ηρόδοτος), Νίκος Μπουνάκης (πρόεδρος Α.Ο. Γιούχτα Αρχανών), Μανώλης Βίστης (πρόεδρος Αλμυρού Γαζίου), Γιάννης Κάββαλος (τεχνικός διευθυντής Αλμυρού Γαζίου), Κώστας Ανδρονάς (ταμίας Π.Ο. Ατσαλένιου) και Γιάννης Ασσαργιωτάκης (πρόεδρος Α.Ο. Πόρου).
Σημειώνεται ότι με την διοίκηση του Α.Ο. Δαμάστας ο κ. Αυγενάκης είχε συναντηθεί νωρίτερα, στη γιορτή που διοργανώθηκε για την άνοδο της ομάδας στη Γ’ Εθνική.
Οι ποδοσφαιρικοί εκπρόσωποι επισήμαναν στον Υφυπουργό Αθλητισμού ότι δεν υπάρχει εκπροσώπηση των 136 ομάδων της Γ’ Εθνικής στην διοίκηση της ΕΠΟ, με συνέπεια να μην έχουν φωνή και αντιπροσώπευση στα όργανα που αποφασίζουν για την τύχη της συγκεκριμένης εθνικής κατηγορίας.
Τον ενημέρωσαν, επίσης, ότι συγκρότησαν και οι 15 ομάδες της Κρήτης (μαζί με εκείνες των Χανίων, Ρεθύμνου και Λασιθίου) ένα άτυπο συντονιστικό όργανο του ομίλου τους της Γ’ Εθνικής, καθώς απουσιάζει το θεσμικό πλαίσιο και δεσμεύτηκαν να παρουσιάσουν αναλυτικότερη πρόταση για πανελλαδικό φορέα στην επόμενη συνάντηση με τον κ. Αυγενάκη.
Επιπλέον, σχολιάζοντας τις ρυθμίσεις του αθλητικού σχεδίου νόμου για τις αρχαιρεσίες στις Ομοσπονδίες, συμφώνησαν ότι είναι δημοκρατικότερη η ανάδειξη των Δ.Σ. απευθείας από τα σωματεία, τα οποία πρέπει να έχουν ρόλο στις εκλογές των οργάνων των Ομοσπονδιών.
Ο Υφυπουργός Αθλητισμού τους ενημέρωσε για την οικονομική ενίσχυση της Πολιτείας με 12 εκατ. ευρώ απευθείας στα ερασιτεχνικά σωματεία της χώρας που προεγγράφονται στο ‘’Μητρώο Αθλητικών Σωματείων’’ της Γ.Γ.Α., προς αντιμετώπιση των προβλημάτων εξαιτίας της πανδημίας και άκουσε με προσοχή τα αιτήματά τους για άλλους τρόπους στήριξης και για την αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών όπου φιλοξενούνται οι αγώνες τους».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου