Ο Δήμος της Ρόδου είναι ένας από τους 13 ελληνικούς δήμους που από τον Σεπτέμβριο θα θέσει σε εφαρμογή το πρόγραμμα του Υπουργείου Εργασίας, «Στέγαση και Εργασία για τους Αστέγους».
Μέσω της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του δήμου, θα υλοποιηθεί το σχέδιο «Γέφυρες Αλληλεγγύης στη Ρόδο» που προσβλέπει στην ένταξη 44 ατόμων για διάστημα 12 μηνών. Τα άτομα αυτά έχουν καταγραφεί από τις υπηρεσίες του δήμου ως άστεγοι, ή διαμένουν σε ακατάλληλα καταλύματα (τροχόσπιτα, αυτοκίνητα, παραπήγματα, κοντέινερς). Από τους 44 ωφελούμενους, οι επτά θα ενταχθούν και στον πυλώνα της κοινωνικής επανένταξης.
Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος το οποίο θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με το σύλλογο εθελοντών αιμοδοτών Ρόδου, Άγιος Εφραιμ, ανέρχεται στα 200.000 ευρώ, ενώ διαχειριστική αρχή είναι το εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου δυναμικού. Οι υπηρεσίες που θα λαμβάνουν οι ωφελούμενοι είναι η στέγαση, η ένταξη στην αγορά εργασίας, η κάλυψη ειδών πρώτης ανάγκης, ψυχοκοινωνική υποστήριξη, συμβουλευτική υποστήριξη.
Χθες ο δήμαρχος Ρόδου, Φ. Χατζηδιάκος υπέγραψε την προγραμματική σύμβαση με τον αντιπρόεδρο του συλλόγου Αγ. Εφραίμ, Αντώνη Γιαννικουρή και δήλωσε στα ΜΜΕ: «Το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα σε άστεγους συμπολίτες μας για στέγαση, ενημέρωση, ψυχολογική υποστήριξη, κάλυψης ειδών πρώτης ανάγκης και προώθησης ενός μέρους των δικαιούχων στην αγορά εργασίας. Έχουμε δυστυχώς και στη Ρόδο ανθρώπους που μένουν σε παγκάκια, τροχόσπιτα, αυτοκίνητα….
Η πλούσια και ευημερούσα Ρόδος δεν αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα. Αξιοποιούμε το πρόγραμμα αυτό σε συνεργασία με ένα σύλλογο ο οποίος είναι πιστοποιημένος. Επιλέξαμε το σύλλογο εθελοντών αιμοδοτών, Άγιο Εφραίμ που έχει μία πλούσια δραστηριότητα. Να διευκρινίσουμε ότι το πρόγραμμα απαιτούσε τη συνεργασία με πιστοποιημένο σύλλογο. Πιστεύω ότι δεν θα καθυστερήσουν οι διαδικασίες αφού στο συγκεκριμένο υπουργείο δεν υπήρξαν αλλαγές», δήλωσε για το πρόγραμμα ο δήμαρχος, ενώ η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Άννα Ζωάννου, είπε: «Δεν είναι τυχαίο που μέχρι τώρα οι σύλλογοι και ειδικά ο σύλλογος Άγιος Εφραίμ είχε μία πολύ στενή συνεργασία με το δήμο Ρόδου».
Ο κ. Γιαννικουρής τόνισε: «Ο Σύλλογός μας χαιρετίζει αυτή τη δράση έμπρακτα με την υπογραφή αυτής της προγραμματικής σύμβασης. Δεν θα μπορούσαμε να μη συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις σε αυτή την προσπάθεια. Ευχαριστούμε το δήμαρχο που μας επέλεξε».
Τέλος ο δήμαρχος επεσήμανε ότι άτομα που ενδεχομένως να μην έχουν καταγραφεί από τις υπηρεσίες του δήμου και πληρούν τις προϋποθέσεις να ενταχθούν στο πρόγραμμα, θα πρέπει να περάσουν από τις υπηρεσίες του δήμου για να εκδηλώσουν ενδιαφέρον. Ανέφερε επίσης ότι θα γίνει πρόσληψη ενός κοινωνικού λειτουργού και ενός ατόμου που θα διαχειρίζεται το ποσό της χρηματοδότησης.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ