Κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ για την αποφυλάκιση του Επαμεινώνδα Κορκονέα και το εάν αυτή έγινε λόγω του νέου Ποινικού Κώδικα ή όχι.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο Στέλιος Πέτσας είπε πως στόχος της κυβέρνησης είναι να αλλάξει τις διατάξεις του Ποινικού Κώδικα και τις αστοχίες με τις οποίες καταδικασθέντες για εγκλήματα βγαίνουν έξω.

Μάλιστα υποστήριξε πως ο δολοφόνος του 15χρονου Γρηγορόπουλου Κορκονέας βγαίνει έξω με απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης και τον νέο Ποινικό Κώδικας που ψήφισε μόνη της. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο Κορκονέας αποφυλακίζεται γιατί άλλαξε η παράμετρος των ελαφρυντικών και μειώθηκε το μέγιστο ύψος της ποινής.

Άμεση ήταν η απάντηση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Χαρίτση, ο οποίος έκανε λόγο για συνειδητό ψέμα, τονίζοντας ότι δεν έχει καμία σχέση ο ποινικός κώδικας με την “προβληματική ετυμηορία του δικαστηρίου”, όπως τη χαρακτήρισε.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του κ. Χαρίτση:

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος συνέδεσε την αποφυλάκιση του Επαμεινώνδα Κορκονέα με τον νέο Ποινικό Κώδικα.

Πρόκειται για συνειδητό ψεύδος.

Πρέπει επιτέλους να μπει ένα στοπ στον κυβερνητικό αυτό κατήφορο. Ο νέος Ποινικός Κώδικας δεν έχει απολύτως καμία σχέση με την προβληματική ετυμηγορία του δικαστηρίου που αναγνώρισε το ελαφρυντικό “του πρότερου σύννομου βίου” και οδήγησε στην αποφυλάκιση Κορκονέα.

Η κυβέρνηση το γνωρίζει αυτό αλλά επιλέγει τη λασπολογία. Όπως γνωρίζει ότι η απόφαση του δικαστηρίου προκαλεί το περί δικαίου αίσθημα των δημοκρατικών πολιτών. Την καλούμε λοιπόν να σταματήσει να υπεκφεύγει και να τοποθετηθεί επί της ουσίας.

 

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ