Ρεπορτάζ

Αλλάζει ο κανονισμός λειτουργίας των βρεφονηπιακών σταθμών

Σε μια σειρά από αλλαγές με σημείο αιχμής τον εκσυγχρονισμό του κανονισμού λειτουργίας όλων των βρεφονηπιακών σταθμών στο νησί της Ρόδου, προχωρούν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Ρόδου, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Παιδείας, Προσχολικής Αγωγής και Διά Βίου Μάθησης, κ. Γιάννη Κορωναίο.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε προς την «δ» ο αντιδήμαρχος: «Βρισκόμαστε ήδη στην διαδικασία σύνταξης νέου κανονισμού λειτουργίας για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς σε ολόκληρο το νησί της Ρόδου, καθώς λειτουργούν ακόμη με βάση τον κανονισμό του 2002. Εμείς αποφασίσαμε να συντάξουμε νέο κανονισμό λειτουργίας για μια σειρά από αλλαγές που είναι αναγκαίες. Ο νέος κανονισμός θα έρθει προς συζήτηση και έγκριση στην επιτροπή ποιότητας ζωής και κατόπιν θα έρθει προς ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου. Αυτή την πρωτοβουλία την έχουν αναλάβει οι υπηρεσίες μας και εφόσον ολοκληρωθεί και εγκριθεί ευελπιστούμε ότι θα ισχύσει από την επόμενη σχολική χρονιά. Παράλληλα, ξεκίνησε η διαδικασία προμήθειας ηλεκτρονικών υπολογιστών για όλους τους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Ρόδου ώστε να γίνει μηχανογράφηση και να βρίσκονται όλα on line. Για τον λόγο αυτό θα εγκαταστήσουμε και το ανάλογο πληροφοριακό σύστημα που θα συμβάλει στην διευκόλυνση των διαδικασιών, όπως τα τροφεία, η αξιολόγηση των αιτήσεων, μοριοδότηση, παρακολούθηση προμηθειών, καταγραφή των εξοπλισμών των σταθμών κ.λπ. Θεωρώ ότι θα είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο».
Ο κ. Κορωναίος είπε ακόμη πως βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής αιτήσεων από ενδιαφερόμενους για εγγραφή ή επανεγγραφή των παιδιών μέχρι 2,5 ετών για την σχολική χρονιά 2017 – 2018, στους 16 βρεφονηπιακούς σταθμούς και στα 2 κέντρα δημιουργικής απασχόλησης –το ένα στην Αρχίπολη και το άλλο στις Καλυθιές: «Η διαδικασία ξεκίνησε στις 22 Μαΐου και λήγει στις 23 Ιουνίου. Οι κάτοικοι μπορούν να καταθέσουν και αιτήσεις και απ’ ευθείας στους βρεφονηπιακούς σταθμούς».
Θυμίζουμε πως οι θέσεις αφορούν 741 παιδιά, ενώ ο Δήμος Ρόδου δίνει την δυνατότητα και σε οικογένειες που πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις να εγγραφούν σε επιδοτούμενο πρόγραμμα (οι αιτήσεις γίνονται διαδικτυακά) ώστε να μην πληρώνουν τα τροφεία. «Το 70% των θέσεων θα επιδοτηθεί από το σχετικό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ –εάν υπάρξει βέβαια η απαραίτητη προσέλευση και το ενδιαφέρον», όπως είπε ο αντιδήμαρχος.
Ο κ. Κορωναίος αναφέρθηκε και στην πλήρη ανακαίνιση του εξοπλισμού του βρεφονηπιακού σταθμού που βρίσκεται στην οδό Χρήστου Τσιγάντε από επώνυμη ιδιωτική εταιρεία, η οποία έκανε την χορηγία και αναμένεται μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα να γίνουν και τα επίσημα εγκαίνια.
Παράλληλα, ανέφερε πως βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες για μια σειρά παρεμβάσεων στον καινούργιο βρεφονηπιακό σταθμό στ’ Αφάντου που θα είναι έτοιμος να λειτουργήσει τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου