Πριν αλέκτωρα φωνήσαι τρις, επιβεβαιώθηκε η «δημοκρατική» που προ ημερών έγραφε για το νέο επικείμενο «κύμα» αθίγγανων που αναμένεται στη Ρόδο, όπως κάθε χρονιά πριν από την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου.
Χθες, οι αθίγγανοι που κατασκήνωσαν στο πάρκο απέναντι από το Στάδιο του Διαγόρα, άπλωσαν ανενόχλητοι την… μπουγάδα τους προκαλώντας αλγεινή εντύπωση αλλά και προβληματισμό για το τι μέλλει γενέσθαι.
Η… απόβαση αθίγγανων ενόψει της έναρξης της νέας σεζόν, από διάφορα μέρη της χώρας είναι πλέον παγιωμένη κατάσταση για το νησί μας. Οι αθίγγανοι αναμένεται και φέτος, όπως κάθε χρόνο, να κατακλύσουν το νησί προκειμένου να επιδοθούν στο παρεμπόριο και στην επαιτεία, επιστρατεύοντας μικρά παιδιά αλλά και ανυπεράσπιστα ζώα για να καταφέρουν να κερδίσουν το ενδιαφέρον των τουριστών ώστε στην καλύτερη περίπτωση να επωφεληθούν κερδίζοντας χρήματα και στην χειρότερη να κλέψουν από τους ανυποψίαστους επισκέπτες πορτοφόλια, με την μέθοδο της απασχόλησης.
Το σκηνικό είναι ίδιο και απαράλλαχτο στα τελευταία χρόνια, αφού το φαινόμενο της απόβασης των ΡΟΜΑ στη Ρόδο όχι μόνο δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί αλλά διευρύνεται, λόγω της αύξησης της τουριστικής κίνησης και της αποψίλωσης των ελεγκτικών μηχανισμών.
Κατά την περσινή τουριστική περίοδο, οι καταγγελίες επισκεπτών που έπεσαν θύματα επιτήδειων τσιγγάνων, πήραν μορφή χιονοστιβάδας, με τα περισσότερα περιστατικά κλοπής να καταγράφονται εντός των τειχών της Παλιάς Πόλης.
Και φέτος, πάντως όπως και πέρυσι, η σεζόν αναμένεται να κυλήσει με τα γνωστά προβλήματα να παραμένουν ανοικτά, αφού ο περιορισμένος αριθμός δημοτικών υπαλλήλων που πραγματοποιούν τους ελέγχους, σε συνδυασμό με την υποστελέχωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου, δεν επιτρέπουν την αντιμετώπιση και την επίλυσή τους.

Η φωτογραφία ειναι του συμπολίτη μας κ. Γ. Εξαδάκτυλου

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ