Ποινή φυλάκισης 15 μηνών με 3ετή αναστολή επέβαλε χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου σε μια 28χρονη μητέρα, που κρίθηκε, ερήμην της, ένοχη εξακολουθητικής ενδοοικογενειακής βιας, η οποία συνίσταται σε µεθοδευµένη πρόκληση έντονου πόνου στο ανήλικο παιδί της.
Η 28χρονη, που έχει αφεθεί ελεύθερη με τον περιοριστικό όρο της υποχρεωτικής παρακολούθησής της δύο φορές κάθε εβδομάδα από τον επιμελητή ανηλίκων, μετά την απολογία της, χθες δεν παρουσιάστηκε στη δίκη.  Η 28χρονη, µητέρα δύο παιδιών, ενός 5χρονου αγοριού και ενός κοριτσιού ηλικίας 2,5 ετών, συζεί σε υπόγεια κατοικία στο Κορακόνερο µε έναν Πακιστανό, πατέρα του δεύτερου παιδιού της.
Πατέρας του πρώτου παιδιού, θύµατος κακοποίησης, φέρεται να είναι ένας άλλος Πακιστανός.
Αστυνοµικοί του ΑΤ Ρόδου ενηµερώθηκαν από περιοίκους ότι η 26χρονη τότε χτυπούσε βάναυσα, µε ιδιαίτερη βιαιότητα το πεντάχρονο αγόρι.
Πραγµατοποιήθηκε επιχείρηση και διαπιστώθηκε µετά τη διενέργεια και ιατροδικαστικής έρευνας ότι το παιδί έφερε πράγµατι µώλωπες στο σώµα, στο δεξί µάγουλο και στο φρύδι. Από την ίδια έρευνα προέκυψε ότι το ανήλικο κορίτσι δεν έφερε τραύµατα.
Σύμφωνα συγκεκριμένα με την από 7 Ιουλίου 2013 ιατρική βεβαίωση παιδιάτρου του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, ο ανήλικος παρουσίαζε εκχυμώσεις στο πρόσωπο, στις παρειές στον τράχηλο και μώλωπα κάτω από τον αριστερό οφθαλμό. Έγινε επίσης, ακτινογραφία θώρακος και κρανίου, χωρίς εμφανείς βλάβες. Δε χρήζει νευροχειρουργικής αντιμετώπισης.
Στο Νοσοκομείο μεταφέρθηκε και η κόρη των δραστών η οποία σύμφωνα, με την από 7 Ιουλίου 2013 βεβαίωση της ιδίας ιατρού δεν έφερε εμφανή σημεία κακοποίησης στο σώμα της.
Η µητέρα, που έχει νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική, οµολόγησε προανακρινόμενη ότι χτύπησε το παιδί και ισχυρίστηκε ότι το έπραξε για να το συνετίσει διότι έφευγε από το σπίτι και κρυβόταν.
Ενώπιον Ανακριτή αρνήθηκε την κατηγορία, όπως της αποδίδεται, λέγοντας ότι δύο φορές χτύπησε το παιδί στο μάγουλο και ότι δεν του προκάλεσε τα άλλα τραύματα που φέρει. Το παιδί, όπως είπε, ήταν μια χαρά και κοιμήθηκε ενώ υποστήριξε ότι κλαίει μόνο του και είναι λίγο ζωηρό.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ