ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στο σκοτάδι η Τουρκία από μπλακ-άουτ-Οι αρχές ερευνούν και περίπτωση “κυβερνοεπίθεσης”

news room 1 λεπτό ανάγνωση
δημοσίευμα

Με­γά­λα προ­βλή­μα­τα έχει προ­κα­λέ­σει σε πολ­λές πό­λεις της Τουρ­κί­ας μπλακ-άουτ που προ­κλή­θη­κε από βλάβη στο δί­κτυο με­τα­φο­ράς του ηλε­κτρι­κού ρεύ­μα­τος.

Στο σκο­τά­δι έχουν βυ­θι­στεί τόσο η πρω­τεύ­ου­σα Αγκυ­ρα, όσο και η Κω­στα­ντι­νό­που­λη, όπου έχουν ακι­νη­το­ποι­η­θεί το μετρό και το τραμ, προ­κα­λώ­ντας χάος στις με­τα­κι­νή­σεις.

Σύμ­φω­να με την επί­ση­μη ανα­κοί­νω­ση της τουρ­κι­κής εται­ρί­ας με­τα­φο­ράς ρεύ­μα­τος, έχουν ήδη ξε­κι­νή­σει τε­χνι­κές επι­θε­ω­ρή­σεις, προ­κει­μέ­νου να απο­κα­τα­στα­θεί το πρό­βλη­μα το συ­ντο­μό­τε­ρο δυ­να­τό.

«Κάθε εν­δε­χό­με­νο, ακόμη και αυτό της τρο­μο­κρα­τι­κής επί­θε­σης βρί­σκε­ται υπό διε­ρεύ­νη­ση», δή­λω­σε ο Τούρ­κος πρω­θυ­πουρ­γός, Αχμέτ Ντα­βού­το­γλου, προ­σθέ­το­ντας ότι στο υπουρ­γείο Ενέρ­γειας έχει ση­μά­νει συ­να­γερ­μός, για το με­γα­λύ­τε­ρο μπλακ-άουτ των τε­λευ­ταί­ων 15 ετών.

Μά­λι­στα, ο αρ­μό­διος υπουρ­γός είπε ότι, εκτός από το σε­νά­ριο της βλά­βης, οι Αρχές ερευ­νούν και την πε­ρί­πτω­ση η πτώση του ρεύ­μα­τος να οφεί­λε­ται σε «κυ­βερ­νο­ε­πί­θε­ση».

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.