Φωτιά» πήρε η αίθουσα της Βουλής με αφορμή την ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Ραγκούση προς τον υπουργό ΕπικράτειαςΓιώργο Γεραπετρίτη, για το «φιάσκο» των σχολικών μασκών. Ο κ. Ραγκούσης στην τοποθέτηση του ανέφερε μεταξύ άλλων ότι οι καταλήψεις «δεν είναι όπλο διεκδίκησης αλλά όπλο αυτοπροστασίας των μαθητών», με τον υπουργό Επικρατείας να απαντά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «υιοθετεί πολιτικά τις κινητοποιήσεις στα σχολεία. Δικαιώνει την επιβολή της μειοψηφίας πάνω στην πλειοψηφία των παιδιών που θέλουν να διδαχθούν και εμποδίζονται. Έχουμε μια καταδυνάστευση με ταξικό χαρακτήρα».

Απαντώντας στο ζήτημα της πρώτης παρτίδας μασκών η οποία είχε λάθος διαστάσεις ανέφερε ότι «η κυβέρνηση συλλογικά πιστώνεται τα θετικά και συλλογικά χρεώνεται την αποτυχία», καταλήγοντας: «Οντως, για τα παιδιά κάτω των 10 ετών υπήρχε παρερμηνεία για το μέγεθος. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα για ορισμένα παιδιά οι μάσκες να είναι δυσανάλογες. Προσωπικά θα ζητήσω συγγνώμη από παιδιά που δεν έλαβαν την μάσκας τους στο σωστό μέγεθος».

Ο υπουργός διέψευσε τις πληροφορίες που ήθελαν να έχουν δοθεί και πάλι λάθος διαστάσεις στους προμηθευτές, επισημαίνοντας ότι η δεύτερη παρτίδα μασκών θα μοιραστεί στα σχολεία τον Οκτώβριο και η τρίτη τον Νοέμβριο, χωρίς επιπρόσθετο κόστος για το Δημόσιο.

Κόντρα για τις καταλήψεις

Την πολιτική αυτουργία των καταλήψεων χρέωσε στην κυβέρνηση ο Γιάννης Ραγκούσης, λέγοντας: «Εχετε καταστεί πολιτικά και ηθικά αυτουργοί για τις καταλήψεις. Οι σημερινές κινητοποιήσεις δεν έχουν σχέση με όσες καταλήψεις έχουμε δει τα τελευταία χρόνια. Δεν είναι όπλα διεκδίκησης αλλά όπλα αυτοπροστασίας. Αυτοπροστατεύονται οι μαθητές. Μέσα σε 2 εβδομάδες είχαμε 365 κρούσματα σε σχολεία. Έτσι όπως πάει σε λίγες εβδομάδες – μήνες τα κλειστά σχολεία λόγω κορονοϊού θα είναι περισσότερα από τις καταλήψεις. Αυτή η κατάσταση δεν αντιμετωπίζεται με αστυνομία που στέλνετε να απειλούν μικρά παιδία».

Στη δευτερολογία του ο κ. Γεραπετρίτης απαντώντας στον κ. Ραγκούση έκανε λόγο για «συνομολόγηση της πολιτικής υιοθεσίας των κινητοποιήσεων στα σχολεία» από τον ΣΥΡΙΖΑ. «Ο κ. Ραγκούσης δικαίωσε την επιβολή της μειοψηφίας πάνω στην πλειοψηφία των παιδιών που θέλουν να διδαχθούν και εμποδίζονται. Έχουμε μια καταδυνάστευση με ταξικό χαρακτήρα. Τα παιδιά εκβιάζονται».

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ