Ειδήσεις

Επιστροφή ΦΠΑ σε επτά ημέρες

Eνα «φιλόδοξο» σχέδιο έχει στα σκαριά η γενική γραμματέας δημοσίων εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου. Με απόφασή της που, σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπογραφεί τις επόμενες ημέρες, θα επιχειρηθεί να ανατραπεί το σκηνικό της ταλαιπωρίας για χιλιάδες επιχειρήσεις οι οποίες λαμβάνουν την επιστροφή ΦΠΑ κατά μέσο όρο 310 ημέρες μετά την υποβολή της αίτησής τους.

Η γενική γραμματεία Δημοσίων Εσόδων θα επιχειρήσει τώρα να ανατρέψει αυτό το… καθεστώς με την υπογραφή της σχετικής απόφασης για επιστροφές εξπρές εντός επτά ημερών από την υποβολή της αίτησης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα» το διαβατήριο για την επιστροφή εξπρές του ΦΠΑ θα είναι το «πρόσωπο» της εταιρείας. Δηλαδή:
•καθαρό φορολογικό μητρώο
•να μην έχει υποπέσει σε φορολογικές παραβάσεις την τελευταία διετία
•συνέπεια στην υποβολή δηλώσεων
•συνέπεια στην απόδοση φόρων
•ανάλυση με κριτήρια κινδύνου ροπής προς φορολογικές παραβάσεις

Ο έλεγχος στις επιχειρήσεις που θα λαμβάνουν την επιστροφή μέσα σε μια εβδομάδα μετά την υποβολή της αίτησής τους θα γίνεται μετά την πίστωση του ποσού στο λογαριασμό τους.

Οι επιστροφές εξπρές αναμένεται να ενεργοποιηθούν μέσα στον Οκτώβριο και έρχεται συμπληρωματικά στη δυνατότητα που θα δοθεί σε επιχειρήσεις με τζίρο 500.000 ευρώ σε πρώτη φάση να μην αποδώσουν τον ΦΠΑ ώσπου να τον ειπράξουν.

ΤΑ ΝΕΑ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου