Τοπικές Ειδήσεις

ΓΕΣ: Κανονικά τα φάρμακα στους στρατιωτικούς στα Δωδεκάνησα

Το πρόβλημα το αντιμετωπίζουν Λιμενικοί και Αστυνομικοί – Τι έχει συμβεί

Το πρόβλημα με την μη ανανέωση της σύμβασης που υπογράφει το ΓΕΣ με τους φαρμακοποιούς στα Δωδεκάνησα, φαίνεται ότι δεν αφορά τον Στρατό, αλλά το Λιμενικό και την Αστυνομία.

Από την έρευνα που έκανε το Armyvoice.gr αναφορικά με το θέμα, πληροφορηθήκαμε ότι οι στρατιωτικές διοικήσεις στην περιοχή, εκπροσωπούν όχι μόνο τα στελέχη του Στρατού, αλλά και του Ναυτικού και της Αεροπορίας, όπως επίσης του Λιμενικού και της Αστυνομίας.

Η σύμβαση που υπογράφεται με τους φαρμακοποιούς περιλαμβάνει όλα τα ταμεία. Ωστόσο έχουν παρατηρηθεί καυστερήσεις στην πληρωμή των φαρμακοποιών από τα ταμεία του Λιμενικού και της Αστυνομίας.

Για τον λόγο αυτό κι ενώ η σύμβαση έχει ήδη πάει για υπογραφή από τον Ιούλιο, οι φαρμακοποιοί αρνούνται να την υπογράψουν εάν δεν πληρωθούν όσα τους χρωστάνε. Το αποτέλεσμα είναι ότι τα στελέχη θα πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους τα φάρμακα και στη συνέχεια να τα παίρνουν από το ταμείο τους.

Από την πλευρά του ΓΕΣ οι αρμόδιοι μας διαβεβαίωσαν ότι εάν αυτό συμβεί, τα στελέχη έχουν δικαίωμα να πάνε στην Μονάδα τους και να απαιτήσουν άμεσα το αντίτιμο που έχουν καταβάλλει, χωρίς καμία καθυστέρηση.

Ωστόσο δεν συμβαίνει το ίδιο με τους Αστυνομικούς και τους Λιμενικούς, οι οποίοι τελικά είναι αυτοί που πληρώνουν τις διενέξεις με τους φαρμακοποιούς, την ώρα που το ταμείο τους κάνει κανονικά κρατήσεις για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Το ερώτημα προς τον υπουργό προστασίας του πολίτη και τον υπουργό ναυτιλίας είναι εάν θα παρέμβουν για να σταματήσει η ταλαιπωρία των ενστόλων που πληρώνουν κανονικά και δεν έχουν τις παροχές που τους αρμόζει.

πηγή armyvoice.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου