Ειδήσεις

Ροδίτισσα θα αποζημιώσει τον πρώην σύζυγό της για απάτη με πιστωτική κάρτα!

Χρηματική αποζημίωση συνολικού ύψους 15.285,05 ευρώ επιδίκασε σε έναν κάτοικο Ρόδου το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου, που φέρεται να έπεσε θύμα αδικοπραξίας από την πρώην σύζυγό του.
Το δικαστήριο μάλιστα κήρυξε την απόφασή του προσωρινά εκτελεστή κατά το ποσό των 8.000 ευρώ.
Ο ενάγων εξέθεσε συγκεκριμένα ότι στο πλαίσιο της σύμβασης πώλησης δύο τηλεοράσεων που κατήρτισε η μητέρα της τότε συζύγου του με κατάστημα προς διευκόλυνσή της και προς καταβολή του τιμήματος αυτών με το σύστημα των δόσεων, αιτήθηκε την έκδοση πιστωτικής κάρτας στο δικό του όνομα λόγω του ό,τι η αγοράστρια δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις.
Εκδόθηκε η πιστωτική κάρτα και παραδόθηκε στην αγοράστρια, όπως υποστήριξε, κατόπιν παραπλάνησης του αρμοδίου προς τούτο υπαλλήλου των ΕΛΤΑ, ότι είναι η νόμιμη κάτοχος αυτής και φέρεται να χρησιμοποίησε την πιστωτική κάρτα και πέραν του σκοπού για τον οποίο εκδόθηκε πραγματοποιώντας εμπορικές συναλλαγές συνολικού ύψους 12.133,80 ευρώ προκαλώντας ισόποση θετική ζημία και ηθική βλάβη στον ίδιο.
Η πρώην σύζυγός του καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό από το ποινικό δικαστήριο για την αξιόποινη πράξη της απάτης σε ποινή έξι μηνών.
Με την αγωγή του ζήτησε να υποχρεωθεί η εναγομένη με απόφαση προσωρινά εκτελεστή να του καταβάλει το ποσό των 12.133,80 ευρώ για τη θετική ζημία που υπέστη, το ποσό των 9.900 ευρώ ως χρηματική ικανοποίηση για την ηθική βλάβη που υπέστη κατόπιν αφαίρεσης του ποσού των 100 ευρώ για το οποίο παραστάθηκε στο ποινικό δικαστήριο και συνολικά το ποσό των 22.185,05 ευρώ από την επίδοση της αγωγής μέχρι τη πλήρη εξόφληση και τέλος να καταδικαστεί στα δικαστικά του έξοδα.
Σημειώνεται ότι η εναγόμενη ερημοδικάστηκε στην αστική δίκη.
Την υπόθεση χειρίστηκε ο δικηγόρος κ. Χάρης Βασιλειάδης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου