ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Economist: «Οι Έλληνες δεν χορταίνουν να ψηφίζουν!»

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Εκλογές 5

Την συχνό­τητα με την οποία κατα­φεύ­γουν οι Έλληνες στις κάλπες, σχο­λιά­ζει με χιου­μο­ρι­στικό τρόπο, άρθρο του Economist, το οποίο τονίζει πως κατά κάποιο τρόπο είναι λογικό καθότι η Ελλάδα είναι η γενέ­τειρα της δημο­κρα­τίας.

«Σε περί­πτωση αμφι­βο­λίας, κάντε εκλογές», λέει μια ελλη­νική πολι­τική παροι­μία, η οποία είναι πιο έγκυρη από ποτέ.

Μετά από μόλις επτά μήνες στην εξουσία, ο πρω­θυ­πουρ­γός, ο Αλέξης Τσίπρας, παραι­τή­θηκε στις 20 Αυγού­στου με την πρόθεση να κερ­δί­σει μια νέα εντολή. Η υπο­γραφή του μνη­μο­νίου, ακο­λού­θησε μια εξέ­γερση από τα σκλη­ρο­πυ­ρη­νικά μέλη της αρι­στε­ράς του ΣΥΡΙΖΑ, αφα­νί­ζο­ντας την πλειο­ψη­φία του κ Τσίπρα στο κοι­νο­βού­λιο. Οι Έλληνες θα ψηφί­σουν για έκτη φορά σε οκτώ χρόνια στις, 20 Σεπτεμ­βρίου.

Τα μέτρα λιτό­τη­τας που επι­βάλ­λο­νται από τους Ευρω­παί­ους πιστω­τές, θα αρχίσει να φέρνουν πολλά προ­βλή­ματα τον Οκτώ­βριο, με απο­τέ­λε­σμα η δια­κυ­βέρ­νηση να γίνει ακόμη πιο περί­πλοκη. Συνεπώς είναι λογικό, ο κ. Τσίπρας να αναζητά μια νέα εντολή αμέσως.

Οι περισ­σό­τε­ροι πιστω­τές έχουν υπο­στη­ρί­ξει την επι­στροφή στις κάλπες, ακόμη και αν αυτή αυξάνει την βρα­χυ­πρό­θε­σμη αβε­βαιό­τητα. Σε κάθε περί­πτωση, προ­τί­θε­νται να παρέ­χουν βοήθεια στην Ελλάδα μόνο όταν εφαρ­μο­στούν τα μέτρα που ψηφί­στη­καν.

«Οι κου­ρα­σμέ­νοι Έλληνες θα αντα­μει­φθούν από την τήρηση των νέων προ­γραμ­μά­των από τους πιστω­τές αλλά πρώτα πρέπει να… ψηφί­σουν», κατα­λή­γει το άρθρο.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.