Συνομιλία με την Ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου, δημοσιεύει σήμερα το ένθετο «D» της εφημερίδας La Repubblica.

Το ένθετο της εφημερίδας La Repubblica αναφέρει ότι «η κ. Κονιόρδου είναι η πρώτη γυναίκα που ανέλαβε υπουργός Πολιτισμού μετά τη μυθική Μελίνα Μερκούρη» προσθέτοντας ότι «και η κ. Κονιόρδου είναι σπουδαία ηθοποιός». Μεταξύ άλλων, «ο Μπομπ Γουίλσον την έχει χαρακτηρίσει «εθνικό θησαυρό της Ελλάδας»» σημειώνει.

Η εφημερίδα της Ρώμης, όμως, γράφει ότι «δεν δίστασε να εγκαταλείψει τη σκηνή και να δεχθεί την πρόσκληση του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα».

«Υπάρχουν επείγοντα θέματα, για τα οποία δεν έβρισκα, πλέον, απαντήσεις στο θέατρο: Η έκρηξη της τεχνολογίας, η παγκοσμιοποίηση, oι προκλήσεις που συνδέονται με τη μετανάστευση, οι ψευδείς ειδήσεις, οι κλιματικές αλλαγές. Ποιά τέχνη θα ήταν σε θέση να απαντήσει σε αυτού του είδους τα ερωτήματα;» διερωτάται η υπουργός.

Όσο για τον πολιτισμό, δηλώνει ότι «σε στιγμές κρίσης είναι απόλυτα αναγκαίος. Όχι κάτι που κάνει τη ζωή πιο ωραία ή πιο φινετσάτη, αλλά κάτι που είναι απαραίτητο για την επικοινωνία, για τον διάλογο, για μία ανταλλαγή ιδεών μεταξύ μας, έστω και με διαφορές».

Η κ. Κονιόρδου τονίζει ότι με την οικονομική κρίση δεν υπήρξε πολιτιστική κατάρρευση, και ότι η Ελλάδα ανοίγεται σε πολιτιστικές συνεργασίες με την Ευρώπη.

Πηγή newsbeast.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ