Ειδήσεις

Θέλουν να βάλουν «λουκέτο» στο θρησκευτικό κανάλι «Θάρρι»!

Mε μια απίστευτη σε σύλληψη και εκτέλεση απόφαση, που προκαλεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα και τους θρησκευόμενους ακρίτες στα Δωδεκάνησα, η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, διατάσσει τη διακοπή της λειτουργίας του μη κερδοσκοπικού καναλιού «Θάρρι»!!

Η τηλεόραση “ΘΑΡΡΙ” τελεί υπό την πνευματική καθοδήγηση του Μητροπολίτη Ρόδου κκ. Κυρίλλου και εκπέμπει ανελλιπώς, καλύπτοντας πρόγραμμα καθαρά θρησκευτικό χωρίς να έχει διαφημίσεις.

Οι εκπομπές γίνονται από εθελοντές παραγωγούς, που διαπραγματεύονται την ιστορία, τα ήθη και έθιμα του τόπου μας και την καθημερινή εκκλησιαστική ζωή (πανηγύρεις και τελετές στα χωριά και στα νησιά).

Ο τηλεοπτικός σταθμός σε συνεργασία με την Ένωση Ιεροψαλτών Ρόδου και περιχώρων, ιερείς, εθελοντές και κυρίως με την συμμετοχή πολιτιστικών Συλλόγων και χορωδιών, διοργανώνει εκδηλώσεις και γενικώς συμβάλλει στην προβολή της Ορθοδοξίας και του Χριστιανισμού.
Πρόκειται για το μοναδικό εκκλησιαστικό κανάλι που εκπέμπει στην ευαίσθητη περιοχή της Δωδεκανήσου.

Την 11η Απριλίου 2014 η Διεύθυνση Φάσματος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων απέστειλε στο κανάλι και κοινοποίησε στην αστυνομία, για τις δικές της ενέργειες, την ακόλουθη επιστολή:

«Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) είναι ανεξάρτητη δημόσια αρχή, αρμόδια για την εποπτεία και τον έλεγχο του φάσματος ραδιοσυχνοτήτων, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4070/2012. Επιπλέον, στο πλαίσιο άσκησης των εν λόγω αρμοδιοτήτων, η ΕΕΤΤ, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 14 του ανωτέρω νόμου καθώς και τις ισχύουσες διατάξεις του Ν. 3959/2011 (ΦΕΚ 93/Α/2011), δύναται όπως αιτείται τη χορήγηση στοιχείων για την εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας, αίτημα στο οποίο ο παραλήπτης αυτού πρέπει να αποκρίνεται κατά τρόπο άμεσο και πλήρη δυνάμει και του άρθρου 38 του Ν.3959/2011.

Κατά την άσκηση των ανωτέρω αρμοδιοτήτων, η ΕΕΤΤ προβαίνει σε τακτά χρονικά διαστήματα σε καταγραφή των τηλεοπτικών εκπομπών ανά την Επικράτεια. Στο πλαίσιο αυτό, τεχνικό κλιμάκιο μετέβη, στις 3-04-14, στο κέντρο εκπομπής «Μόντε Σμιθ» Ρόδου για καταγραφή τηλεοπτικών εκπομπών, όπου και διαπιστώθηκε εκπομπή Τ/Σ με λογότυπο «ΘΑΡΡΙ» στο δίαυλο 56UHF, προερχόμενη από κεραιοσύστημα, το οποίο ήταν εγκατεστημένο σε ιστό και η γραμμή μεταφοράς του σήματος κατέληγε σε παρακείμενο οικίσκο.

Σύμφωνα με τη λίστα, που έχει στη διάθεσή της η Υπηρεσία μας από το ΕΣΡ, ο εν λόγω Τ/Σ δεν ανήκει στους νομίμως λειτουργούντες Τ/Σ. Επιπλέον, το ΕΣΡ θεωρεί ως νομίμως λειτουργούντες ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς μόνο όσους είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Επιχειρήσεων του Τμήματος Διαφάνειας του ΕΣΡ και είναι αναρτημένοι στην ιστοσελίδα www.esr.gr. Ο εν λόγω Τ/Σ δε συμπεριλαμβάνεται στο Μητρώο αυτό.

Κατόπιν τούτου, καλείστε όπως, εντός τριών (3) ημερών από την επίδοση της παρούσας επιστολής, με τα συνημμένα αυτής, εκθέσετε τις απόψεις σας ή αποκαταστήσετε τη νομιμότητα, διακόπτοντας την εκπομπή του Τ/Σ με λογότυπο «ΘΑΡΡΙ» στο δίαυλο 56UHF και απεγκαταστήσετε το κεραιοσύστημα ευρυεκπομπής, ενημερώνοντας εγγράφως την Υπηρεσία μας, άλλως η ΕΕΤΤ θα προβεί στις προβλεπόμενες εκ του άρθρου 77 του Ν. 4070/2012 ενέργειες.
Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
Δρ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ Χ.
ΠΑΠΑΟΥΛΑΚΗΣ

Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής καλείται όπως επιδώσει νόμιμα την παρούσα με τα επ’ αυτής συνημμένα, στο φορέα ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΘΑΡΡΙΟΥ (τηλ. 2241065100, 2244061467), ιδιοκτήτη του Τ/Σ με διακριτικό τίτλο «ΘΑΡΡΙ», όπως εκπροσωπείται νόμιμα, με έδρα στην περιοχή Σγουρού στη Ρόδο (Τ.Κ. 851 00), προς γνώση του και για τις νόμιμες συνέπειες, καλούμενο όπως συμμορφωθεί άμεσα προβαίνοντας σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, όπως αυτές ορίζονται στο περιεχόμενο αυτής.
Μαρούσι 2014
Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
Δρ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Χ. ΠΑΠΑΟΥΛΑΚΗΣ».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

 • Agioi Anargyroi Rhodes    30.04.2014 16:25

  Απαράδεκτο. Δεν είναι δυνατόν ένα σταθμό που
  στηρίζει τα Δωδεκάνησα και λειτουργεί χωρίς κερδοσκοπικό σκοπό, χωρίς
  διαφημίσεις να τον κλείνουν. Ας του παράσχουν άδεια λειτουργίας και ας
  σταματήσουμε να διυλίζουμε τον κώνωπα και να χάνουμε την
  ουσία επιτέλους. Και η ουσία είναι ότι ο σταθμός του Θάρρι είναι
  απαραίτητος για την Ρόδο και τα Δωδεκάνησα. Και στο κάτω– κάτω δεν
  μπορεί να φιμώνεται απο κανέναν ο ελεύθερος από συμφέροντα,
  πολιτισμένος, ανιδιοτελής και ωφέλιμος λόγος που εκπέμπει η Τηλεόραση
  ΘΑΡΡΙ. Όλοι οι Ροδίτες θα αντιδράσουμε και μάλιστα δυναμικά απέναντι σε
  κάθε τέτοιο ενδεχόμενο. Μολών Λαβέ!!!

 • Agioi Anargyroi Rhodes    30.04.2014 16:15

  Απαράδεκτο. Δεν είναι δυνατόν ένα σταθμό που στηρίζει τα Δωδεκάνησα και λειτουργεί χωρίς κερδοσκοπικό σκοπό, χωρίς διαφημίσεις να τον κλείνουν. Ας του παράσχουν άδεια λειτουργίας και ας σταματήσουμε να διυλίζουμε τον κώνωπα και να χάνουμε την ουσία επιτέλους. Δεν μπορεί να φιμώνεται απο κανέναν ο ελεύθερος από συμφέροντα, πολιτισμένος, ανιδιοτελής και ωφέλιμος λόγος που εκπέμπει η Τηλεόραση ΘΑΡΡΙ. Όλοι οι Ροδίτες θα αντιδράσουμε και μάλιστα δυναμικά απέναντι σε κάθε τέτοιο ενδεχόμενο. Μολών Λαβέ!!!

Σχολιασμός άρθρου