Τοπικές Ειδήσεις

Πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές διαλέξεις για την οδική ασφάλεια από στελέχη του Τμήματος Τροχαίας Ρόδου σε μαθητές

Στο πλαίσιο υλοποίησης στόχων που τέθηκαν από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου στην αρχή της σχολικής χρονιάς 2018-2019 και αφορούν, μεταξύ άλλων, την ευαισθητοποίηση της μαθητικής κοινότητας σε θέματα οδικής ασφάλειας και πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων, πραγματοποιούνται ενημερωτικές διαλέξεις με αντικείμενο τη σωστή κυκλοφοριακή αγωγή.

 

Κατά τον μήνα Μάρτιο 2019 Αξιωματικοί και στελέχη του Τμήματος Τροχαίας Ρόδου πραγματοποίησαν έξι διαλέξεις σε μαθητές εκπαιδευτικών μονάδων της Ρόδου.

 

Συγκεκριμένα τις ενημερωτικές ομιλίες παρακολούθησαν μαθητές του Α’ Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Λυκείου Ρόδου, 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου Αφάντου, του Νηπιαγωγείου του Πρότυπου Κέντρου Προσχολικής Αγωγής & Εκπαίδευσης «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ» και του Ιδιωτικού Εκπαιδευτήριου «Ορόσημο».

 

Καταρτισμένοι αστυνομικοί ανέπτυξαν προσαρμοσμένο οπτικοακουστικό υλικό κυκλοφοριακής αγωγής αποσκοπώντας και συμβάλλοντας στην καλλιέργεια της σωστής οδηγικής συμπεριφοράς.

 

Επισημάνθηκαν συμβουλές άμεσα συνυφασμένες με τη μαθητική καθημερινότητα, όπως η επιλογή του ασφαλέστερου δρομολογίου από και προς το σχολείο, η κίνηση στο δρόμο, το πεζοδρόμιο, οι διαβάσεις πεζών, η κυκλοφορία με ποδήλατο, η χρήση ζώνης στο αυτοκίνητο και προστατευτικού κράνους στο δίκυκλο.

 

Παράλληλα έγινε παρουσίαση των μέσων – εξοπλισμού που χρησιμοποιούν οι αστυνομικοί τροχονόμοι κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους και αναλύθηκε το θέμα του επαγγελματικού προσανατολισμού, οι προϋποθέσεις ένταξης, οι συνθήκες εργασίας, καθώς και η βαθμολογική εξέλιξη του προσωπικού στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας.

 

Τη διάλεξη παρακολούθησαν πάνω από -400- μαθητές, οι οποίοι μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους είχαν την ευκαιρία να υποβάλλουν ερωτήματα και να ενημερωθούν, επιδεικνύοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

 

Υπενθυμίζεται ότι, η Ελληνική Αστυνομία ανταποκρίνεται θετικά σε αιτήματα παροχής διαλέξεων κυκλοφορικού περιεχομένου με κύριο στόχο την ενημέρωση των μαθητών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου