Το Σάββατο 17 Μαρτίου 2018 πραγματοποιήθηκε  η (επαναληπτική) Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίαςς με την παρουσία 28 εκπροσώπων σωματείων, μεταξύ αυτών και του Σκακιστικού Ομίλου Ρόδου «Ιππότης». Συζητήθηκαν και υπερψηφίστηκαν ο διοικητικός- αγωνιστικός-οικονομικός απολογισμός για το χρονικό διάστημα 01/01 έως 31/12/2017, και η διαγραφή 83 σωματείων που απώλεσαν ή δεν  έλαβαν ποτέ την ειδική αθλητική αναγνώριση για το άθλημα του σκακιού.  Ο κατάλογος των σωματείων αυτών έχει ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας.

Συζητήθηκαν και ψηφίστηκαν επίσης οι τροποποιήσεις που προτάθηκαν από την ΚΕΔ σε άρθρα του Κανονισμού Διαιτησίας. Ο Κανονισμός θα τεθεί σε ισχύ μετά την έγκρισή του από τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Στη συνεδρίαση του ΔΣ, που ακολούθησε:

Διαβάστηκαν και επικυρώθηκαν τα πρακτικά συνεδρίασης του ΔΣ στις 09.12.2017 και στις 01.03.2018.

Εγκρίθηκαν τα αιτήματα των Παπαμιχαήλ Γαλάτειας και Παπαγεωργίου Αργύρη, για εγγραφή στο μητρώο προπονητών της Ε.Σ.Ο.

Ορίστηκε νέος Διευθυντής της Σχολής Προπονητών, ο κ. Δημήτρης Ντουντανιώτης.

Συζητήθηκε το θέμα του καθορισμού των δικαιολογητικών για τη χορήγηση βεβαίωσης καταλληλότητας-ασφάλειας αγωνιστικών χώρων και ορίστηκε επιτροπή, η οποία θα επιληφθεί και θα καθορίσει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά σύμφωνα με τον νόμο.

Το ΔΣ, σύμφωνα με τη πάγια θέση του για την ταύτιση των ορίων των Ένώσεων/Τοπικών Επιτροπών με την διοικητική διαίρεση της χώρας, αποφάσισε ότι αποδεκτή μετονομασία της ΕΣΣΠ είναι η μετονομασία αυτής σε «Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Δυτικής Ελλάδας» (Ε.Σ.Σ.Δ.Ε.).

Επίσης αποφασίστηκε η μετονομασία της Τοπικής Επιτροπής Σκακιστικών Σωματείων Δυτικής Ελλάδας (Τ.Ε.Σ.Σ.Δ.Ε.) σε Τοπική Επιτροπή Σκακιστικών Σωματείων Ηπείρου-Ιονίων Νήσων (Τ.Ε.Σ.Σ.ΗΠ.Ι.Ν).

Αποφασίστηκε η συμμετοχή της Ε.Σ.Ο.,  σε συνεργασία με την Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Θεσσαλονίκης-Χαλκιδικής, στη 3η Διεθνή Έκθεση Αθλητισμού SPORTEXPO, η οποία διοργανώνεται από 29 έως 31 Μαρτίου 2018 στο Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Συγκροτήθηκαν οι προεθνικές ομάδες Ανδρών-Γυναικών για το 2018 ως εξής, με τον προπονητή του Ιππότη, Άγγελο Σανδαλάκη να βρίσκεται σε αυτές.:

Προεθνική Ανδρών 2018                         Προεθνική Γυναικών 2018

1 GM Παπαϊωάννου Ιωάννης 1 WGM Τσολακίδου Σταυρούλα
2 GM Μπανίκας Χριστόδουλος 2 WGM Μπότσαρη Άννα-Μαρία
3 GM Μαστροβασίλης Δημήτριος 3 FM Αβραμίδου Αναστασία
4 GM Χαλκιάς Στυλιανός 4 WFM Μαρκαντωνάκη Χαριτωμένη
5 GM Παυλίδης Αντώνιος 5 WIM Παυλίδου Αικατερίνη
6 GM Νικολαΐδης Ιωάννης 6 WGM Μακροπούλου Μαρίνα
7 GM Κοτρωνίας Βασίλειος 7 WFM Μανελίδου Μαρία
8 GM Κελίρης Ανδρέας 8 Μάκκα Ευανθία
9 IM Θεοδώρου Νικόλαος 9 WIM Μάκκα Ιουλία
10 GM Μαστροβασίλης Αθανάσιος 10 Σκαράκη Αντιγόνη
11 IM Σανδαλάκης Άγγελος 11 WFM Γράψα Γεωργία
12 IM Μαλικέντζος Σωτήριος 12 Τσιβελεκίδου Ευγενία
13 FM Γκούμας Γεώργιος 13 Χριστοδουλάκη Αντωνία
14 Κανακάρης Γεώργιος 14 WGM Κουβάτσου Μαρία
15 FM Κούρκουλος Αρδίτης Σταμάτης
16 Γουλούτης Νικόλαος
17 Μαρκίδης Κωνσταντίνος
18 IM Παυλίδης Αναστάσιος

 

  1. Εγκρίθηκαν οι προκηρύξεις των :

Πανελλήνιων ατομικών Πρωταθλημάτων Παίδων-Κορασίδων8-16 ετών 2018.

46ου Πανελλήνιου Ομαδικού Πρωταθλήματος Α Εθνικής Κατηγορίας 2018.

  1. Οριστικοποιήθηκε το πρόγραμμα των ανοιχτών Διεθνών Τουρνουά που θα πραγματοποιηθούν στη χώρα μας το 2018 όπως έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας.
  2. Μετά από αίτημα της ΕΣΣΝΑ  εγκρίθηκε η αύξηση του αριθμού  των προκρίσεων της ένωσης στην Τελική Φάση των Πανελλήνιων Πρωταθλημάτων Μαθητών – Μαθητριών 2018 (Περιστέρι 31/3-2/4/2018).

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ