Παρουσιάζει σήμερα νέα πρόσωπα από το Μητρώο Στελεχών του κόμματος. Η δυσφορία παλαιών στελεχών και οι… λεπτές ισορροπίες. Υψηλοί τόνοι για τους δύο στρατιωτικούς.

Στο θετικό αφήγημα της ΝΔ και τα πρόσωπα που θα το εκφράσουν στρέφεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος σήμερα θα παρουσιάσει 40-50 νέα στελέχηπου επιλέχθηκαν μέσα από τη διαδικασία του Μητρώου αξιολόγησης του κόμματος. Σε κάθε ευκαιρία, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέλει να καταδεικνύει την ανανέωση του κόμματός του και ότι η ΝΔ επί των ημερών του έχει αφουγκραστεί τα μηνύματα της κοινωνίας, έχοντας μετατραπεί σε μια πολύ πιο αξιόπιστη και υπεύθυνη πολιτική δύναμη σε σχέση με το παρελθόν. «Θα χρειαστούμε πολλούς νέους ανθρώπους για να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση», υποστηρίζει ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος, προσδιορίζοντας τη φιλοσοφία του Μητρώου Στελεχών, επικεντρώνεται στις λέξεις «ευκαιρίες και αξιολόγηση».

Επιδίωξη του προέδρου της ΝΔ είναι όσο ο χρόνος για τις επόμενες εθνικές εκλογές πλησιάζει, τόσο πιο συχνά να κάνουν δημόσιες εμφανίσεις τα νέα πρόσωπα που έχει επιλέξει για να συμπεριλάβει στις λίστες, αλλά και να αξιοποιηθούν με κάθε τρόπο από το κόμμα. Θεωρεί δε απαραίτητο, τα κόμματα να μπορούν να ανανεώνονται και να προσθέτουν στελέχη από την κοινωνία στο ήδη υφιστάμενο στελεχιακό δυναμικό τους.

Από την άλλη, γνωρίζει καλά ότι τα ανοίγματα αυτά και οι καινοτομίες τις οποίες προωθεί δεν εισπράττονται ευχάριστα από τα παλαιά στελέχη, κάποια από τα οποία σε ιδιωτικές τους συνομιλίες εκφράζουν τη δυσφορία τους για την «προνομιακή αντιμετώπιση» ορισμένων νεοεισερχόμενων στη ΝΔ προσώπων. Η αρμονική συμπόρευση παλαιών και νέων είναι ένα ακόμα στοίχημα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος καλείται να κινηθεί σε λεπτές εσωκομματικές ισορροπίες και να προβεί στους κατάλληλους χειρισμούς.

Όπως έχει πει κατά το παρελθόν, σέβεται και τιμά απεριόριστα τα παλιά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που «έχουν δώσει μεγάλο αγώνα για την παράταξη και στάθηκαν κοντά της, όχι μόνο στις καλές, αλλά και στις κακές στιγμές του κόμματος», ωστόσο υπογραμμίζει την ανάγκη «να ανοίξουμε τις πόρτες μας σε νέους ανθρώπους».

Βιογραφικά και συνεντεύξεις

Τα συγκεκριμένα στελέχη, από τη στιγμή που επιλέγονται με βάσει τα βιογραφικά τους και σειρά προσωπικών συνεντεύξεων, επιμορφώνονται στην Πολιτική Ακαδημία που συστάθηκε στην Πειραιώς το Νοέμβριο 2016 και συνεχίζει με τον 13ο Κύκλο στην Αθήνα. Η πλειοψηφία τους προέρχεται από τον ιδιωτικό τομέακαι δεν είχε ενασχοληθεί ενεργά με την πολιτική. Στόχος του προγράμματος, όπως αναφέρει η Διευθύντρια του Μητρώου Πολιτικών Στελεχών της Ν.Δ. Ρεβέκκα Πιτσίκα, είναι να εφοδιάσει τους συμμετέχοντες με βασικές γνώσεις σχετικές με την οικονομία, την επιχειρηματικότητα, την ανάπτυξη, τις ευκαιρίες ανάπτυξης που παρέχει η τεχνολογία, την εξωτερική πολιτική, την υγεία, το περιβάλλον, την παιδεία, την ηγεσία και άλλα θέματα αιχμής.

Την ίδια ώρα, η ΝΔ επιμένει στην ανάδειξη των εθνικών μας θεμάτων και εν προκειμένω στην επιστροφή των δύο Ελλήνων αξιωματικών από την φυλακή της Ανδριανούπολης. «Ο πρωθυπουργός οφείλει να αξιοποιήσει κάθε ευκαιρία για να επιστρέψουν οι αξιωματικοί. Ο κ. Μητσοτάκης έθεσε το θέμα  και στις ΗΠΑ και στις άλλες συναντήσεις», τονίζουν στην αξιωματική αντιπολίτευση, με κομματική πηγή να προσθέτει: «Μακάρι με το ίδιο πάθος που δείχνει ο κ. Τσίπρας για να κάνει ρουσφέτια στο δημόσιο, να γυρίσουν πίσω στην πατρίδα τα δύο παιδιά».  Όσον αφορά το θέμα των 8 Τούρκων στρατιωτικών και της ανταλλαγής με τους δύο Έλληνες όπως φημολογείται, όπως σημειώνουν στη ΝΔ, «το χειρίζεται η ελληνική δικαιοσύνη. Τα πολιτικά κόμματα και οι βουλευτές δεν μπορούν να έχουν άποψη περί των αποφάσεων την ελληνικής δικαιοσύνης, εφόσον έχουν δώσει έναν όρκο ενώπιον της Βουλής ότι θα τηρούν το σύνταγμα και τους νόμους», τονίζουν.

Φίλιππος Πανταζής-euro2day.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ